(P) Iată care este setul ideal de cuțite pentru bucătăria ta
Indiferent că ești o gospodină desăvârșită sau un bucătar profesionist, ai nevoie de ustensile în bucătărie, printre care și un set de cuțite cu ajutorul cărora să prepari cele mai bune mâncăruri pentru tine și cei dragi ție.
Știm că un cuțit de calitate face o diferență uriașă în bucătărie, fiind un real ajutor pentru tine.
Dar cum alegi acest set și ce cuțite trebuie să conțină? Rămâi cu noi câteva minute și citește următoare rânduri pe care le vei găsi utile, nemaifiind nevoie să cauți tu informația de care ai nevoie pentru achiziționarea unui celui mai bun set de cuțite.
Ușurința și rapiditatea, datorate unui set de cuțite, cu care poți găti orice rețetă dorești, reduc din timpul petrecut în bucătărie, timp pe care îl poți aloca familiei sau altor activități.
Pentru a fi sigură că te orientezi spre cel mai bun set de cuțite, este necesar să ai în vedere câteva aspecte foarte importante:
● Lama cuțitului, care trebuie să fie dintr-un material de calitate, preferabil din oțel german sau oțel de damasc. Acest material este foarte rezistent, iar tu îl poți folosi mulți ani, fără a se uza. Doar uneori ai nevoie de ascuțirea acesteia. Precizia cu care poți tăia și felia orice aliment cu ajutorul lamei fabricată din astfel de materiale este desăvârșită.
● Mânerul cuțitului este al doilea element de luat în calcul și care trebuie să fie dintr-un lemn de abanos, de trandafir sau palisandru. Un mâner fabricat din aceste tipuri de lemn, poate fi mânuit în deplină siguranță, datorită modului facil de prindere.
Așadar, ce trebuie să conțină setul de cuțite necesare în bucătăria ta?
Cuțitul bucătarului, cel mai folosit dintr-o bucătărie, fiind extrem de versatil. Poți tăia cu ușurință carnea. Poți toca legumele. Atât de folositor în bucătărie. Cuțitul pentru decojit este folosit la decojirea precisă a legumelor și fructelor. Cuțitul pentru pâine, indispensabil în bucătărie, în special când pâinea este proaspătă și se taie atât de greu cu un cuțit obișnuit. Un cuțit filetat pește, pui, porc, cu ajutorul căruia vei tăia carnea ca un profesionist. Un cuțit Santoku sau cuțitul bucătarului japonez folosit pentru tocat, mărunțit sau feliat. Un satâr pentru felierea perfectă a cărnii și porționarea precisă a legumelor. Cuțit pentru dezosat cu ajutorul căruia dezosatul se transformă într-o artă.
Acum, că ai aflat care sunt cuțitele necesare în bucătăria ta, ia în calcul investiția într-un suport pentru depozitarea acestora, dar și un accesoriu pentru ascuțirea lor. Te poți gândi la o piatră specială pentru ascuțire, un aparat electric prevăzut cu mai multe fante sau un masat profesional.
Astfel le vei acorda atenția ta deosebită, iar tu te vei putea folosi de calitățile acestora, timp îndelungat.
Echipează-ți bucătăria cu un set de cuțite și nu va mai trebui să-ți faci griji când vrei să prepari ceva gustos. Transformă orice rețetă într-o capodoperă cu ajutorul unui set perfect de cuțite.