(P) Explore 100: Pionierat și revoluție în educație, prin abordarea Reggio Emilia, în Mogoșoaia
Galerie foto
Într-o lume în continuă schimbare, unde educația devine cheia succesului, Explore 100 inaugureaza un capitol revoluționar în educația românească, prin deschiderea primei grădinițe din Romania, inspirate din abordarea Reggio Emilia. Acreditată de Ministerul Educației și Cercetării, Explore 100 a devenit un etalon al inovației și excelenței în educație, crescând organic de la grădiniță la liceu.
De 12 ani, Explore 100 reprezintă un far al educației moderne, demonstrând că învățarea poate fi o călătorie de descoperire, bucurie și dezvoltare personală.
Reggio Emilia – o Pedagogie a Ascultării:
Abordarea Reggio Emilia, dezvoltată în urma celui de-al doilea război mondial de către Loris Malaguzzi, este rezultatul a peste 40 de ani de experiență și inovație în educație. Această filozofie pedagogică se concentrează pe documentare, emergența curriculară și respectul profund pentru copil, spațiul de învățare și comunitate. La Explore, educația nu este doar despre acumularea de cunoștințe, ci despre dezvoltarea unor abilități de viață esențiale cum ar fi curiozitatea, empatia și gândirea critică.
Imaginea copilului, mediul si comunitatea Explore
Unul dintre pilonii abordării Reggio Emilia este imaginea copilului. Acesta este văzut ca un colaborator, un cercetător, un comunicator și un protagonist al propriei invatari. Educația se concentrează pe copil în relație cu alții - alți copii, familii, profesori și comunitatea în ansamblu.
Mediul în sine este un aspect cheie în abordarea Reggio Emilia, considerat al treilea profesor. Acesta este reprezentat de spațiul fizic, clasă și curte, de mobilier și recuzita dar si de padure, parc, mlastina, camp sau de materialele cu care lucrează copiii. Fiecare element al mediului este gândit pentru a sprijini și a inspira procesul educational. Legatura cu natura este stransa iar aceasta se regaseste si in clasele si spațiile calde și primitoare.
Educația este un proces colaborativ care implică copilul, părintele și profesorul. Profesorii noștri nu sunt transmițători de cunoștințe, ci facilitatori si mediatori ai învățării, ghizi care inspiră și îndrumă elevii în călătoria lor educațională.
Documentare si un curriculum emergent și dinamic
Documentarea este o parte vitală a procesului de învățare la Explore 100, servind drept un mijloc de a captura și reflecta asupra gândirii și învățării copiilor. Curriculum-ul este emergent și se adaptează la interesele și curiozitățile fiecărui copil. Această abordare flexibilă permite copiilor să devină co-constructori ai propriei învățări, descoperind lumea în moduri care au sens pentru ei.
Activitățile din cadrul Explore 100 sunt concepute pentru a încuraja rezolvarea de probleme, explorarea cu toate simțurile, formularea de ipoteze si adâncirea gândirii. Profesorii setează provocări care stârnesc curiozitatea și creativitatea, lăsând finalul deschis pentru a permite copiilor să-și urmeze propriile interese și pasiuni.
Cele 100 de Limbaje ale Copiilor
La Explore 100, îmbrățișăm ideea că fiecare copil are "100 de limbaje" prin care își exprimă cunoștințele și emoțiile. Reprezintă o metafora pentru numeroasele fațete ale potențialului copilului, pentru capacitatea lui de a se miră și de a investiga. Aceste limbaje - de la scris și muzică la dans, teatru sau pictură - sunt căi prin care copiii învață și se exprimă, reflectând numeroasele fațete ale potențialului lor.
Explore 100: O Promisiune pentru Viitor
Evoluția Explore 100, de la grădiniță la liceu, a fost o călătorie fascinantă. Fiecare etapă a dezvoltării a urmărit același ideal: să ofere o educație de calitate, împuternicind elevii să devină gânditori independenți și inovatori, intr-o maniera holistica si echilibrata!
Accentul este pus pe starea de bine a elevilor, pe dezvoltarea unui sentiment de fericire și împlinire, considerate fundamentale pentru succesul academic și personal. Explore 100 deschide ușa spre un viitor luminos, fundamentat pe excelență educațională, inovație și respect pentru copil.
Sursa: StirilePROTV
Dată publicare: 15-12-2023 11:06