(P) Ești pregătit de cea mai călduroasă vară din ultimii ani? TOP 5 soluții pentru a face locuința mai răcoroasă
Atunci când temperatura din exteriorul casei este în creștere, comoditatea din interior scade. Fie că te întorci după o zi aglomerată de la locul de muncă, fie că lucrezi din biroul tău personal de acasă, nu trebuie să resimți disconfortul temperaturilor ridicate de afară. Pentru a evita această problemă, românii devin extrem de inventivi și caută soluții constant.
Specialiștii ne avertizează că ne vom confrunta cu temperaturi din ce în ce mai ridicate în următoarea perioadă. Căldura excesivă poate crea stări de moleșeală și probleme respiratorii. Ia-ți măsuri de precauție pentru a te simți bine și pentru a-ți putea duce la bun sfârșit activitățile casnice. Iată TOP 5 soluții pentru a face față căldurii puternice 1. Alege o strategie pe termen lung
Da, strategiile pe termen lung pot fi costisitoare, dar vei avea garanția că alegerea pe care o faci nu va fi una de sezon. Cea mai bună soluție pentru a-ți păstra locuința răcoroasă este să îți achiziționezi un aparat de aer condiționat performant. Inchide geamurile și lasă dispozitivul să facă ce știe mai bine. Acesta înlocuiește aerul cald și greu de respirat din interiorul casei, cu unul proaspăt și răcoros. Poți apela cu încredere și la aparatele mobile de aer condiționat. Ele pot fi mutate cu lejeritate în orice cameră a locuinței tale, fiind ușor de manipulat și de folosit. Printre funcțiile de utilizare se regăsesc: timer, dezumidificare, kit de montaj, mod de detectare al mișcării și funcție wifi.
2. Amenajează-ți locuința cu plante
Pune-ți în fiecare cameră florile tale preferate. Pe lângă faptul că te vor ajuta la decorarea casei, ele au un rol important și în menținerea temperaturii scăzute din interior. Plantele pierd apă în timpul procesului de transpirație. Acest lucru duce la o atmosferă răcoroasă și la un aer mai ușor de respirat.
3. Rulouri în dreptul geamurilor
Nu lăsa razele soarelui să intre în casă! Dacă ești o persoană foarte activă și nu stai foarte mult acasă, cea mai bună soluție pentru tine este să îți achiziționezi rulouri retractabile. Lasă geamurile deschise și trage obloanele. Astfel, va putea intra aer curat în casă, iar acesta va fi rece, deoarece obloanele opresc razele UV ale soarelui.
4. Alege becuri cu o temperatură scăzută
Înlocuiește becurile clasice, incandescente, care se supraîncălzesc. Fiecare cameră din casă trebuie să aibă o temperatură cât mai scăzută pe timpul verii. Alege becuri cu halogen, CFL sau LED. Acestea consumă cu până 70% mai puțin decât becurile obișnuite și ajută, în același timp, la menținerea unei temperaturi scăzute.
5. Gătește doar seara
Căldura pe care o emană aragazul sau cuptorul din bucătărie nu va face decât să încălzească locuința ta. Organizează-te în așa fel încât să pregătești de seara mâncarea pentru ziua următoare. Dacă totuși îți dorești să gătești în timpul zilei, folosește hota pentru a ține umiditatea sub control, deoarece ea trage aburul degajat de oala cu mâncare.
Dacă ai achiziționat deja un aer condiționat, dar îți dorești și mai multe sfaturi pentru răcirea celorlalte camere ale casei, citește aici și alte metode folositoare!
Prin urmare, câteva idei practice pot transforma locuința ta în cel mai bun loc de petrecut timpul, chiar și pe parcursul verii. Nu lăsa căldura să îți distrugă cheful! Fă cele mai bune alegeri pentru tine și pentru locuința ta!