Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Două rețete cu pui și ficăței care ajută la sănătate

Ficatul de pui face parte din categoria organelor comestibile și este foarte utilizat în bucătăria română și internațională.

Aportul energetic al ficatului de pui este destul de scăzut pentru tipul de produs. Pentru 100 de grame de ficăței, există, de fapt, aproximativ 56 kcal.

Vă prezentăm astăzi o rețetă ficăței la cuptor, foarte ușor de făcut pentru 4 persoane. De ce avem nevoie?

• 500 g ficat de pui

• 2 căpățâni de ceapă roșie

• 3 g usturoi

• 100 g unt

• sare, piper

• hârtie de copt

După ce ați spălat ficatul de pui, puneți-l într-un castron și adăugați ceapa tăiată felii și usturoiul pisat. Această rețetă ficăței se condimentează cu sare și piper. Nu trebuie să vă zgârciți la sare și piper, deoarece ficatul de pui absoarbe foarte bine aromele.

În continuare, pentru rețeta ficăței, veți topi 100 de grame de unt și va fi turnat peste ficat. Asigurați-vă că toate bucățile de ficat sunt acoperite de amestecul de unt, amestecând cu o lingură pentru a asigura un amestec fără cocoloașe. Acoperiți apoi ficatul de pui cu hârtie de copt și introduceți-l în cuptor. Punctul crucial este că se arde ușor dacă căldura este prea mare, motiv pentru care setați cuptorul la 180°C și rețeta de ficăței e gata în 30 de minute!

Citește și
Cozonac pufos
Cum să-ți iasă cozonacul pufos: secretele care duc la rețeta de succes

De ce e important să știm să pregătim o rețetă ficăței? Unul dintre principalele beneficii al ficățeilor de pui este că, dacă sunteți anemic, ficatul de pui ajută la combaterea anemiei. În principal pentru că ficățeii conțin o cantitate mare de vitamina A, fier și, mai ales, vitamina B12, care ajută la întărirea regenerării celulelor.

De asemenea, vitamina B12 este bună, de exemplu, pentru întărirea memoriei, fiind totodată foarte necesară pentru producerea ADN-ului. De asemenea, ficatul de pui conține 72% din fierul de care noi, oamenii, avem nevoie zilnic, precum și alte minerale, cum ar fi zincul, magneziul și fosforul. Toate acestea nu numai că luptă împotriva anemiei, dar ne întăresc și sistemul imunitar.

O altă rețetă pe care o puteți face destul de ușor este rețeta de pui coquelet. Acesta este un pui tânăr și de dimensiuni mai mici, de obicei crescut pentru calitățile sale culinare. Acești pui sunt apreciați pentru carnea lor fragedă și gustoasă. În general, un pui coquelet este pregătit și gătit întreg, fiind popular în bucătăria franceză, dar și la noi.

Datorită dimensiunii sale mai mici, coqueletul este ideal pentru porții individuale sau pentru mese mai intime. Metodele de gătit pot include coacerea sau grătarul, adesea acompaniate de diverse ierburi, condimente și garnituri pentru a accentua gustul delicat al cărnii. Datorită faptului că un pui coquelet are doar o lună de zile, procentul de grăsime este chiar mai mic decât cel al găinilor mai mari, astfel încât carnea lor este mai slabă și mai puțin calorică decât cea a altor tipuri de pui sau păsări de curte.

Cu toate acestea, menține un raport foarte ridicat de proteine de mare valoare biologică și, datorită tipului de creștere, este de obicei o carne ușor mai gustoasă decât cea a unui pui convențional. În orice caz, vorbim despre un produs care poate fi consumat în orice tip de dietă și care este mai mult decât ușor de consumat în numeroase rețete.

Pentru o masă de 4 persoane, vă recomandăm o rețetă cu doi pui coquelet cu care să vă impresionați musafirii.

Ingrediente:

• 2 pui coquelet

• Cartofi

• Ceapă

• Ardei verde

• Roșii

• Ulei de măsline extravirgin

• Vin alb sec

• Sare și piper negru măcinat

• Oregano și cimbru uscat

Se unge tava de copt cu puțin ulei și se face un pat cu legumele tăiate în felii de aproximativ 1/2 cm grosime. Adăugați puțină sare. Așezați deasupra puii tăiați în două. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă puțin vin și ulei și se presară oregano și cimbru.

Puneți în cuptorul preîncălzit la 180° cu căldură în sus și în jos și lăsați timp de 1 oră. Se pune din nou tava în cuptor, se ridică temperatura la 210° și se stropesc frecvent cu zeama deja formată. Se mai lasă aproximativ 15-20 minute sau până când pielea devine aurie, după gustul fiecăruia. Poftă bună!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult