(P) Despre dezvoltarea abilităților de lider de la vârste fragede și beneficiile aduse pe termen lung
Însă această misiune nu este deloc una simplă, întrucât piața muncii evoluează constant, cu o viteză impresionantă. O demonstrează și datele unui raport „Future of Jobs” de acum câțiva ani, care estimează că 65% dintre copiii născuţi după 2010 vor avea joburi care încă nu există.
Abilitățile de lider devin o necesitate în contextul dat, iar platforma de limba engleză Novakid - menită să le ofere juniorilor acces la o educație calitativă și la oportunități globale de dezvoltare - a înțeles pe deplin acest lucru. Ca atare, vine în sprijinul părinților cu o inițiativă inedită, sub conceptul „Boss Campaign”. Urmăriți video-ul de mai jos, care subliniază în manieră plină de umor importanța adaptabilității și cunoștințelor de limba engleză în mediul profesional, iar apoi descoperiți din acest articol câteva sfaturi aplicate pentru micuțul dumneavoastră.
Procesul de asumare a deciziilor joacă un rol esențial când vine vorba despre responsabilizare și insuflarea autonomiei. Prin intermediul lui, copiii nu doar că înțeleg ce sunt „consecințele”, însă învăță și cât de mult contează organizarea în programul zilnic.
Îi puteți antrena pe juniori într-un joc de tipul „Ce preferi dintre”, consultându-i atât în privința alegerilor recurente, precum a meniului sau a activităților din timpul liber, dar și în cazul celor mai speciale, precum stabilirea planurilor de vacanță. Punându-le la dispoziție 2-3 alternative, ei își vor simți părerile ascultate și validate. Ba mai mult, își vor șlefui aptitudinile de negociere în contextele în care niciuna dintre opțiuni nu este considerată avantajoasă.
Puneți accent pe munca în echipăDeși momentul în care micuțul dobândește independență și are reușite pe cont propriu este de-a dreptul impresionant, nu trebuie să umbrească importanța muncii în echipă și a realizărilor comune. Raționamentul este unul cât se poate de simplu: prin cooperarea pentru împlinirea aceluiași scop, abilitățile sociale au doar de câștigat.
Concret, comunicarea cunoaște o îmbunătățire semnificativă, venită la pachet cu cea a ascultării active. De asemenea, schimbul de opinii stimulează luarea inițiativelor, dar și imaginația – prin completarea ideilor deja exprimate de colegi. În plus, reprezintă o oportunitate pentru gestionarea conflictelor și pentru identificarea soluțiilor optime.
Stimulați creativitatea prin activități practice
Merită menționat că pe lângă obținerea unor performanțe mai bune la muncă sau școală, creativitatea ajută oamenii să fie mai fericiți și să-și trăiască viețile cu scop (conform unui studiu realizat de James Kaufman, în 2018). Aceasta poate fi potențată printr-o multitudine de activități (precum cititul, desenatul, explorarea naturii, cântatul la un instrument sau învățarea unei limbi străine), ce impactează pozitiv inclusiv gândirea critică.
Desigur, lecțiile de engleză online pot oferi numeroase oportunități de dezvoltare a creativității. Datorită platformelor care valorifică învățarea ludică, experiențele trăite în realitatea virtuală și gamificarea, elevii devin conștienți de diferite culturi și tradiții, adoptând noi perspective de a vedea lumea și sporindu-și imaginația.
Întăriți stima de sine prin feedback constructivO putere majoră în formarea abilităților de lider o are și feedbackul constructiv. Acesta nu trebuie confundat cu des întâlnita critică, ce pune pe afiș greșelile copilului și generează un sentiment de frustrare. Sugestiile de perfecționare au capacitatea de a crește stima de sine și încrederea în forțele proprii, însă doar atunci când sunt transmise corect.
Așadar, încercați să oferiți feedback imediat juniorului, amplificându-i relevanța. Puteți opta pentru metoda „Sandwich”, care se bazează pe evidențierea unui lucru bine făcut, punctarea aspectelor ce pot fi îmbunătățite, urmată de reliefarea unei alte reușite. În egală măsură, și aprecierea constantă a progreselor este benefică, marcând gradul evoluției și intervalul de timp necesar efectuării.
Promovați empatia și înțelegerea în relațiile cu cei din jurPentru ca viitorul adult să creeze un mediu de lucru armonios, are nevoie de o doză generoasă de empatie – dobândită chiar din copilărie. Înțelegând emoțiile în complexitatea lor, va putea, pe de o parte, să găsească cele mai bune metode de motivare a echipei, iar pe de altă parte, va promova un sentiment de recunoaștere.
Grija pentru cei din jur poate fi sădită facil prin jocurile de rol, care au avantajul de a fi și foarte amuzante. Inventați o poveste în care micuțul dumneavoastră este protagonistul, iar apoi puneți-l în diferite situații, pentru a analiza felul în care ar reacționa. Prezentați propria variantă acolo unde simțiti că este cazul, explicând necesitatea unei abordări centrate pe sentimente și modul în care schimbă ea derularea acțiunii.
Nu uitați că dezvoltarea abilităților de lider, la pachet cu cele lingvistice, oferă adulților de mâine curajul și priceperea de a face față provocărilor din mediul de afaceri. Iar dacă deprinderea limbii engleze oferă acces la nenumărate oportunități de carieră, formatul lecțiilor Novakid deblochează potențialul, simplificând drumul spre succes. Vă puteți convinge accesând site-ul oficial și programând gratuit prima lecție de probă!
Sursa:
Dată publicare: 11-11-2024 16:51