(P) Cum să îți alegi un laptop bun în acest an
Nu este simplu să vină cu ceva general. Vă vom ajuta să identificați cele mai importante considerații atunci când selectați o versiune de echipament.
În funcție de preferințele dvs., este posibil să aveți aceste laptopuri cu un afișaj tradițional sau cu ecran tactil, un trackpad și o tastatură tradițională. Un procesor mobil puternic poate fi găsit într-o astfel de circumstanță. Ultrabook-urile, sau computerele hibride laptop/tabletă, îmbină tot ce este mai bun din ambele lumi. Mai multe despre ultrabook-uri poți citi aici.
Calculatoare care se pot plia ca o carte sau se pot transforma într-o tabletă, numite transformers. Dispunând de o interfață cu ecran tactil care poate fi rotită la unghiul de vizualizare ideal. Atât hardware-ul, cât și dimensiunea ecranului sunt considerații la fel de esențiale. Dacă lucrați cu text, statistici sau imagini în mod regulat, atunci o lățime a ecranului de 13 inchi sau mai mult este ideală.
Laptopurile de călătorie au o diagonală a ecranului cuprinsă între 11 și 13. Dacă pleci într-o călătorie lungă, le poți împacheta într-o valiză mică și le poți purta cu tine în avion. Greutatea acestor gadget-uri este de obicei puțin mai ușoară. Dacă doriți să folosiți laptopul pentru a juca jocuri, pentru a edita fotografii sau pentru a lucra cu editori video, nu vă bazați pe greutatea mică a laptopului. Deci, cu cît obții mai multă greutate, cu atât ambalajul tehnologic este mai bun. Dacă adăugați două hard disk-uri, o placă video puternică, o mulțime de memorie RAM și un ecran mare, greutatea poate crește până la câteva kilograme sau mai mult.
Eficiența laptopului este influențată de numărul său de nuclee. Când sunt mai multe, arhitectura de umplere devine mai complicată din punct de vedere fizic. Împărțind toate solicitările în numeroase fire și permițând multitasking, putem crește atât performanța, cât și reactivitatea. Actualizările de securitate, software-ul de arhivare, software-ul de codificare și software-ul de defragmentare sunt toate rulate atunci când laptopul este inactiv, chiar dacă proprietarul doar ascultă melodii sau introduce text.
Când vine vorba de dispozitive de stocare, unitățile cu stare solidă sunt câștigătorii clari. HDD-urile sunt o opțiune excelentă pentru cei care nu își permit o unitate SSD. Cu toate acestea, atâta timp cât performanța și eficiența laptopului nu mai sunt mari, totul ar trebui să fie bine.