Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Cum să alegi șamponul pentru păr: sfaturi utile

Spălarea părului este baza îngrijirii de care depinde sănătatea părului și a pielii.

Nu este ușor să alegi un produs de curățare de bună calitate, potrivit tipului tău de păr, deoarece alegerea este cu adevărat uluitoare. Să încercăm să înțelegem ce este mai bine: un șampon profesional sau un produs comun, diferența lor și cum să alegem cel mai bun produs.

Diferențele dintre cele două șampoane  

Șampoanele profesionale au fost create inițial pentru a fi utilizate în saloanele de coafură, dar ulterior au devenit accesibile tuturor consumatorilor. Aceste produse sunt foarte diferite de cele obișnuite pentru consumul în masă și sunt concepute pentru a rezolva problemele concrete ale buclelor și ale scalpului și nu doar pentru a elimina impuritățile.

Produsele comune sunt mai universale, scopul producătorilor fiind că acestea să fie potrivite pentru majoritatea consumatorilor. În schimb, acțiunea produselor profesionale este finalizată, liniile pot conține până la o duzină de remedii pentru diferite tipuri de păr. Atât șampoanele profesionale, cât și brandurile obișnuite pot fi găsite la esteto.ro, un magazin ce oferă branduri de cosmetice cunoscute și apreciate în toată lumea.

Să vedem celelalte diferențe dintre produse:

Șampoane combinate cu balsamul - Aceste două remedii nu se amestecă niciodată în aceeași sticlă, în cazul șampoanelor profesionale, deoarece una neutralizează acțiunea celeilalte. Produsele 2 în 1 sunt foarte populare în șampoanele comune, promițând atât efect de curățare, cât și de condiționare.

Compoziție - în șampoanele profesionale, formulele echilibrate conțin cantități mici de substanțe active. Cu toate acestea, fiecare ingredient îndeplinește funcții specifice. Șampoanele comune conțin adesea atât ingrediente chimice, cât și naturale, iar acestea din urmă prevalează.

Prezența componentelor suplimentare - Șampoanele profesionale conțin substanțe suplimentare de condiționare și terapeutice. Acestea pot fi extracte din plante medicinale, proteine, uleiuri, ceramide etc. Șampoanele comune pot conține extracte din plante și aminoacizi sintetizați, dar în cantități mici. Principalul efect cosmetic este garantat de siliconul care creează o pelicula transparentă pe păr. Acestea conțin adesea o mulțime de parabeni (conservanți) și sulfați (agenți de spumare), deși există șampoane organice ieftine.

Efect - Datorită împărțirii clare în funcție de tipul de păr, șampoanele profesionale au nu numai un efect cosmetologic, ci și unul terapeutic. În schimb, șampoanele comune trebuie doar să îmbunătățească aspectul exterior al părului, dar nu ajută la eliminarea cauzelor afecțiunilor. Indicele PH - Acest indice variază în șampoanele profesionale, cu cât este mai mare, cu atât ingredientele active pătrund mai bine în straturile profunde ale pielii. Șampoanele comune adesea au un indice de pH neutru de 5,5, care nu dăunează scalpului.

Secretele alegerii  

Pentru a avea întotdeauna păr strălucitor și sănătos, trebuie să alegi corect șamponul. Stilistul, după ce a examinat cu atenție sănătatea părului și a scalpului, te va ajută să alegi cea mai bună versiune și te va sfătui cum și cu ce să îți speli părul.

Dacă nu ai ocazia să mergi la un specialist, ia în considerare următorii factori:

Tipul scalpului. Poate fi normal, uscat, gras sau afectat de seboree. Vorbește chiar și cu un dermatolog pentru a știi exact ce tip de șampon să alegi.

Tipul de păr. Este mult mai ușor să ai grijă de părul normal. Pe de altă parte, buclele neascultătoare, predispuse la casare și cădere, grase la rădăcini și uscate la vârfuri, trebuie spălate cu șampon special. Culoare: naturală sau nu, culoarea trebuie luată mereu în considerare când alegem un șampon. Alege întotdeauna șamponul corect pentru tipul tău de păr și încearcă, pe cât posibil, să alegi un șampon profesional.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult