Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Cum să alegi cele mai bune nivele laser

Nivela laser este un instrument de lucru extrem de util și, se poate spune, esențial pentru lucrările mai mari din domeniul construcțiilor, dat fiind că permite proiectarea foarte precisă a nivelului.

Acesta funcționează pe baza unui fascicul de lumină care servește drept linie de vedere pe perete. Oricare ar fi natura și tipul lucrării pe care o ai de realizat, este important să dai nivelul corect, atât pe verticală, cât și pe orizontală. Așadar, utilizarea unui astfel de dispozitiv este extrem de precisă și eficientă, însă cum alegi dispozitivul potrivit pentru ceea ce urmează să faci? Iată câteva informații importante în acest sens.

Tipuri de nivele laser

 

Există mai multe tipuri de nivele laser, dar și diverse accesorii pe care le poți adăuga acestuia pentru a obține mai multe funcționalități. Alegerea tipului potrivit se face în funcție de tipul de lucrare pe care urmează să o faci. În acest sens, există nivele laser punct, transversale, liniare și rotative. Primele trei se folosesc mai ales pentru lucrări interioare, când este vorba de distanțe de până la 20 sau 50 de metri, în timp ce ultimul tip menționat se folosește pentru lucrări mai complexe, interioare sau exterioare, având o distanță de proiecție de până la 50 sau chiar 100 de metri.

Caracteristici de luat în considerare în alegerea unei nivele laser

 

Atunci când vrei să alegi o nivelă laser potrivit, trebuie să ții seama de anumite caracteristici printre care precizia dispozitivului, distanța de proiecție, respectiv accesoriile pe care le poți adăuga pentru a obține funcții utile.

Precizia este un criteriu extrem de important. Aceasta se referă la grosimea fasciculului laser pe metru liniar de fascicul și este exprimată în nanometri pe metru. Lungimea de undă determină acuratețea nivelului laser – cu cât este mai mică măsurarea, cu atât este mai mare distanța de vizibilitate a razei laser și mai precisă.

Distanța de proiecție este un alt aspect important, deoarece semnele verticale, cele orizontale și cele unghiulare se materializează mai ușor. Raza de acțiune a unei nivele laser este în general de la 15 până la 50 de metri pentru cele de interior, cele pentru exterior ajungând și la 100 de metri.

În ceea ce privește accesoriile pe care le poți adăuga, acestea pot fi foarte utile, atât pentru un confort sporit, cât și pentru o eficiență mai bună. De exemplu, telescopul este foarte practic pentru lucrări pe lungimi mari, iar o pereche de ochelari de vedere cu laser este utilă pentru a vedea mai bine fasciculul atunci când trebuie să lucrezi în exterior.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult