(P) Criterii de care să ții cont atunci când alegi un ultrabook
Laptopul poate fi transportat, fiind astfel folosit atât pentru divertisment, media, cât și pentru locul de muncă sau alte activități pe care le practică o persoană; spre exemplu: cursuri de specializare, jocuri sau editare de proiecte foto, audio, video.
Alegerea laptopuluiStudenții și oamenii de afaceri sunt cei care optează adesea pentru un ultrabook atunci când doresc să-și achiziționeze un laptop. Un ultrabook este un sistem puternic, ușor, care nu consumă multe resurse atunci când este folosit și are o baterie de durată.
Caracteristicile importante ale unui ultrabookUșor și subțire
Laptopurile ultrabook sunt perfecte dacă îți place să călătorești mult sau dacă ai activități care necesită atât prezența unui laptop cât și o activitate fizică alertă.
Un ultrabook nu ar trebui să cântărească mai mult de 2 kg; adesea ele nu cântăresc nici măcar 1,5 kg. Cu atât mai mult, el este subțire, astfel încât vor încăpea și alte necesități în rucsac fără a fi nevoie de spațiu suplimentar sau ca rucsacul să devină foarte greu.
Unui student care are multe cursuri în săli și chiar clădiri diferite îi va fi de ajutor. Un om de afaceri care, de asemenea, trebuie să se deplaseze în mai multe locuri pe parcursul unei zile de muncă, va alege un ultrabook în defavoarea altor laptopuri.
Multitasking și resurse
Un ultrabook trebuie să beneficieze de anumite resurse pentru a putea face față tuturor provocărilor cu care se confruntă o persoană de-a lungul unei zile plină de activități. Astfel, pentru o utilizare fluidă a informațiilor și aplicațiilor trebuie să țineți cont de următoarele specificații:
-Procesorul: Un procesor potrivit pentru ultrabook ar putea face parte din colecția Intel Core sau AMD Ryzen. -Placa video: Un laptop bun are neapărat o placă video dedicată. O gamă recomandată este Nvidia GeForce. -Memoria RAM: Un laptop ultrabook bun pornește de la 8GB RAM pentru ca multitudinea de tab-uri în browser și alte aplicații pornite să poată rula la capacitatea optimă. -Hard Disk-ul: Majoritatea sistemelor ultrabook au SSD. Acest tip de stocare este foarte bun deoarece permite utilizarea rapidă a aplicațiilor cât și o stocare sigură. Alegeți un ultrabook care are o capacitate de stocare cât mai mare. -Conectivitatea: Conectivitatea la un ultrabook este importantă deoarece, fiind un laptop pe care-l veți lua în mai multe locuri, este recomandat să dispună de o varietate mare de intrări precum: HDMI, USB Type-A, USB Type-B, jack audio, cititor de carduri.
BateriaÎn general, bateria unui laptop ultrabook este puternică și durabilă. Pentru un student acest lucru este esențial deoarece nu toate sălile de curs au prize disponibile pentru studenți, astfel încât acesta poate risca să i se închidă laptopul în timpul scrierii unui proiect sau chiar a unei prezentări în fața clasei. Asemeni studentului, se poate întâmpla ca într-o sală de conferințe să nu fie puse la dispoziție destule prize pentru fiecare persoană business.
Cât ține o baterie de ultrabook?Majoritatea laptopurilor ultrabook ar trebui să poată fi folosite pe „battery mode” în jur de 6 ore la capacitate maximă, urmând ca apoi să între pe „economy mode” pentru a putea păstra bateria și ține sistemul mai mult deschis. Acesta este un alt criteriu pe care trebuie să îl analizați atunci când vă hotărâți să achiziționați un ultrabook. Un ultrabook este, astfel, o alegere excelentă atunci când vă deplasați în mai multe locuri pe parcursul unei zile, dar este la fel de practic și pentru o muncă staționară datorită resurselor puternice pe care le prezintă. Pe lângă caracteristicile menționate, puteți compara produsele și consultând brandul, culoarea, tipul de afișaj, existența unității optice sau a camerei web.