Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Ce este parchetul laminat și cum este realizat?

Pardoseala laminată este un material de pardoseală cu mai multe straturi realizat din fibră de lemn și conceput pentru a reproduce îndeaproape materialele naturale, cum ar fi lemnul, piatra și plăcile.

Este alcatuit din diferite straturi presate intr-o singura operatie la temperatura si presiune foarte ridicata. Stratul mijlociu este realizat din plăci de fibre de înaltă densitate armate cu rășină. Deasupra acestui strat se află un strat decorativ cu o imagine imprimată (de obicei din lemn sau piatră). Acesta este apoi acoperit cu un strat transparent care se așează deasupra pentru a proteja suprafața de uzura zilnică. Acoperirea facilitează, de asemenea, întreținerea datorită suprafeței sale impermeabile și rezistente la pete. Puteți alege dintr-o gamă de finisaje (de la mat adânc la lucios), în funcție de preferințele dvs pentru stilul de parchet ales.

In general, parchetul laminat este format din patru straturi. Stratul de mijloc este un panou de înaltă densitate realizat din peste 80% lemn, oferind o rezistență și o robustețe structurală excepționale. Deasupra este stratul decorativ premium realizat din hârtie imprimată, care permite o mare varietate de modele foarte detaliate și culori și modele frumoase. Acesta este etanșat cu suprafața de protecție inovatoare , care garantează durabilitate și igienă deosebite . De asemenea, se foloseste o tehnică unică de granulație pentru a oferi suprafeței o textură mai realistă. Această tehnică permite, de asemenea, să adăugați efecte decorative sofisticate. Stratul inferior al laminatului este un strat de echilibrare. Protejează panoul central de umezeală și oferă, de asemenea, stabilitate dimensională.

Cât de rezistentă este parchetul laminat?

Pardoseala laminată este foarte durabilă. Placa principală de înaltă densitate oferă o rezistență superioară la impact și poate susține mobilierul greu, fără a se întinde. Stratul superior protejează suprafața de zgârieturi și decolorare; deci este potrivit pentru camerele cu trafic intens și casele cu animale de companie.

Laminatul este rezistent la apă, dar nu este impermeabil. Stropirile nu sunt de obicei o problemă dacă sunt curățate imediat. Pardoselile dumneavoastră laminate vor suferi totuși daune de apă dacă apa se infiltrează prin îmbinări, pătrunzând în straturile inferioare ale podelei. Puteți elimina riscul ca acest lucru să se întâmple prin etanșarea îmbinărilor cu un tratament cu silicon. Este foarte recomandat atunci când instalați parchet laminat în bucătărie. Laminatul nu este recomandat în baie și în zone umede.

În ceea ce privește speranța de viață a produselor laminate, majoritatea producătorilor oferă cel puțin o garanție de 10 ani. Care sunt avantajele și dezavantajele parchetului laminat?

Avantajele parchetului laminat

Alternativă accesibilă la podelele din lemn de esență tare – Un avantaj notabil al parchetului laminat este prețul. Cu o tehnică unică de granulație care conferă laminatului aspectul de lemn, piatră naturală sau plăci ceramice, puteți alege o pardoseală cu aspect natural care oferă cea mai accesibilă alternativă la podelele din lemn de esență tare.

Durabil – Stratul superior tratat, ultra-rezistent al parchetului laminat o face rezistentă la zgârieturi, zgârieturi și pete.

Ușor de curățat și întreținut - Sistemele de interblocare impermeabile ale pardoselilor laminate creează un strat superior neted, împiedicând praful și murdăria să se lipească de suprafață și să se blocheze între scânduri și le fac ușor de curățat. Murdăria poate fi îndepărtată cu ușurință prin ștergere, aspirare sau măturare și puteți folosi un mop umed umezit cu apă caldă și un demachiant ușor.

Instalare ușoară - Pardoseala laminată are de obicei un sistem simplu de clic care vă permite să aduceți cu ușurință scândurile împreună.

Dezavantajele parchetului laminat

Nu este un material autentic, chiar dacă este din lemn; este un material replicativ - În funcție de calitatea fotografiei utilizate, laminatul poate părea fals în comparație cu materialul original pe care încearcă să îl imite. Uneori poate fi realizat din materiale sintetice, însă nu ar trebui sa fie o problemă, pe piață există și parchet laminat ecologic care este realizat din materiale prietenoase.

Imposibil de finisat – Laminatul este mult mai subțire decât lemnul, ceea ce înseamnă că, odată ce stratul superior este deteriorat sau uzat, nu poate fi șlefuit și refinisat ca pardoseala din lemn real.

Susceptibil la deteriorarea apei – Sub stratul superior acoperit cu rășină, laminatul conține un strat de compozit de așchii de lemn. Aceasta înseamnă că trebuie să vă protejați podelele laminate de eventualele daune cauzate de apă. Trebuie să curățați imediat deversările. De asemenea, este esențial să se mențină integritatea stratului superior pentru a preveni pătrunderea apei pe suprafață. Apa stătătoare, agentul de curățare necorespunzător cu dispozitive de curățare sau produse de curățare dure și impacturile extreme pot uza prematur stratul superior al podelei.

Greu de reparat - Dacă suprafața unei scânduri este deteriorată, aveți opțiunea de a o restaura cu un set de instrumente specific, dar dacă trebuie să schimbați scândura pentru că este grav deteriorată, întreaga podea laminată va trebui smulsă și înlocuit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult