(P) Ce activități zilnice are un bătrân într-un azil privat
Aceasta implică schimbarea a tot ceea ce înseamnă, de la locul în care locuiesc până la modul în care își petrec zilele. Atunci când vă lăsați părintele vârstnic la un azil privat de bătrâni, s-ar putea să vă faceți griji cu privire la ceea ce va face toată ziua. Acest articol vă va ajuta să vă liniștiți și să vă asigurați că persoana iubită primește îngrijirea de care are nevoie în locul pe care l-ați ales pentru ea. Experiența unui azil privat de bătrâni nu se rezumă doar la activități - ci și la mâncare. Unitatea tipică oferă trei mese pe zi, plus gustări la nevoie. Calitatea mâncării variază de la un loc la altul, dar majoritatea oferă o gamă de opțiuni sănătoase pentru micul dejun, prânz și cină în fiecare zi.
Asistență pentru întreaga ziDimineața, părintele dvs. va fi trezit de un membru al personalului, care îl va pregăti pentru ziua de azi, ajutându-l să se ridice din pat și asistându-l cu orice proceduri medicale necesare. După ce părintele dvs. s-a spălat și s-a îmbrăcat, își începe ziua cu un mic dejun servit în sala de mese. După ce mănâncă micul dejun și socializează cu alți rezidenți, au timp să se relaxeze înainte de prânz. În acest timp, rezidenții căminelor private de bătrâni pot face orice doresc: să se joace cu alți rezidenți, să se uite la televizor sau să tragă un pui de somn. După prânz, există multe opțiuni de activitate. Unii rezidenți pot alege să doarmă din nou după masă; alții pot opta pentru un joc de cărți sau bingo. Unii pot alege să participe la proiecte de artă și meșteșuguri. Alții pot opta pentru terapie fizică în această perioadă a zilei, dacă aceasta a fost prescrisă de medicul lor.Seara, se servește o altă masă de grup în sala de mese înainte de culcare.
Tipuri de activități zilnice disponibile pentru persoanele care locuiesc într-un azil privatCum este să trăiești acolo zi de zi? Există multe opțiuni diferite pentru căminele de bătrâni, dar un lucru este sigur: cele mai bune cămine de bătrâni se vor simți mai puțin ca o instituție și mai mult ca un cămin. Iar când vine vorba de activitățile zilnice, asta înseamnă nu doar să ai un program stabilit de evenimente și lucruri de făcut, ci și să ai libertatea de a te retrage dacă nu ai chef să participi. Pacienții din căminele de bătrâni private sunt, de obicei, vârstnici și pot avea deficiențe fizice sau mentale care îi fac să nu poată avea grijă de ei înșiși. Marea majoritate a acestor pacienți nu pot trăi în mod independent, iar unii s-ar putea să nu fie capabili nici măcar să comunice cu alte persoane. Din această cauză, mulți pacienți petrec mult timp în pat. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele care sunt extrem de fragile sau care au o funcție cognitivă foarte mică. În concluzie, nu există un mod prestabilit în care fiecare rezident își va petrece ziua într-un azil de bătrâni în București, cu toate acestea, majoritatea pacienților vor urma zilnic o anumită variație a activităților de mai sus. Ziua tipică a unei persoane vârstnice într-un azil de bătrâni implică multă activitate, dar este posibil ca această activitate să nu fie același tip de activitate cu care sunteți obișnuit. O zi tipică pentru populația vârstnică dintr-un azil de bătrâni poate implica: -Se trezesc și își iau medicamentele de dimineață -Luarea micului dejun -Îmbrăcarea -Să meargă în camera comună și să socializeze cu alți rezidenți sau să se joace jocuri -Luarea prânzului în camera comună cu alți rezidenți. -Să tragă un pui de somn după-amiaza -Luarea unei gustări de după-amiază cu alți rezidenți în camera comună. -Ieșirea afară, dacă vremea permite, pentru aer curat și exerciții fizice. -Să ia cina fie în cameră, fie în camera lor sau în camera comună cu alți rezidenți.