Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Casa eco-friendly: 4 materiale de construcții care nu poluează

Din ce în ce mai mult, în ultimii ani, ne dorim să construim case din materiale cât mai naturale, care nu polueaza și care nu ne afectează sănătatea.

 

Având ca exemplu azbestul, exclus din gama de materiale de construcții a multor țări, acum ne îndreptăm atenția către casele eco-friendly, căutând cele mai bune materiale care protejează mediul.

Iată care sunt aceste materiale și beneficiile lor:

 

Blocuri de BCA

 

BCA-ul reprezintă unul dintre cele mai prietenoase materiale cu mediul, oferind, în același timp, proprietăți de rezistență foarte bune.

BCA este, de fapt, prescurtarea de la Beton Celular Autoclavizat, material care poate fi reciclat cu ușurință, fără ca deșeurile rezultate să afecteze mediul înconjurător.

Un aspect important ține de faptul că blocurile de BCA prezintă avantajul unei greutăți reduse, datorită structurii poroase, lucru de mare ajutor, mai ales, atunci când vorbim despre poluare indirectă, generată de transportul materialelor.

Nici prețul materialului nu pare să fie o mare problemă, deoarece, la o simplă căutare după sintagma palet bca pret, vei descoperi oferte din cele mai bune, care nu îți vor crea prejudicii financiare.

Pe de altă parte, o structură de BCA este foarte durabilă în timp și prezintă avantajul izolării termice destul de bune, chiar în ciuda structurii poroase, care i-ar putea determina pe mulți să creadă că vor mai fi necesare și alte materiale de construcții.

 

OSB-Oriented Strand Board

 

Plăcile de OSB sunt unele dintre cele mai rentabile materiale, fiind realizate, integral, din materie primă naturală.

În general, plăcile OSB sunt preferate la sistemele de izolare, fiind materiale calde, care realizează închideri de calitate, dar și în cadrul realizării mobilierului de orice tip.

De asemenea, plăcile de OSB sunt, din nou, la mare căutare pentru aspectul lor decorativ, fiind rezistente în timp, cu minime lucrări de mentenanță.

 

Vata minerală bazaltică sau vata de sticlă

 

Folosită, în special, pentru izolarea termică a clădirilor, vata minerală nu poluează și oferă beneficii majore, pe termen lung.

Vata minerală bazaltică dar și vata minerală de sticlă au caracteristici aproximativ similare, dar și unele diferite.

Vata minerală de sticlă se pretează foarte bine lucrărilor de izolare a elementelor constructive, precum tavane, datorită greutății reduse și a capacității de a putea fi integrată îndeosebi în spații relativ mici.

Vata bazaltică are avantajul izolării fonice tocmai datorită densității, care o face potrivită pentru lucrări de izolare în spații ample.

Și vata de sticlă dar și vata bazaltică sunt prietenoase cu mediul, mai ales că au în componență materiale naturale, prelucrate până la forma finită.

În vata de sticlă se regăsește nisip și cuarț, iar vata bazaltică are la bază calcarul și bazaltul.

 

Piatra naturală

 

Piatra naturală este materialul perfect pentru construcții sau porțiuni din acestea, fiindcă este extrasă din natură și prelucrată astfel încât să poată fi utilizată conform așteptărilor.

Piatra naturală - marmura, granitul sau travertinu - nu se deteriorează repede în timp, își păstrează frumusețea naturală și nu poluează, indiferent de situație.

De asemenea, rezistă foarte bine la incendiu, cea mai mare amenințare când vine vorba despre emisii poluante, motiv pentru care se situează în topul preferințelor utilizatorilor.

Fiecare dintre aceste materiale sunt potrivite pentru conceptul de case eco-friendly, însă, este important și felul în care sunt integrate în astfel de structuri.

Documentarea temeinică este, adesea, cheia succesului mai ales că având deja materialele treaba e pe jumătate rezolvată.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult