Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Amenajarea diningului: 5 reguli de baza

Diningul este acea zona a casei în care se servește masa. Este separat de bucătărie, fie cu un perete, fie doar delimitat ca și zonă. Este un loc important pentru că e locul unde familia se strânge la finalul zilei.

Servirea mesei împreună cu cei dragi aduce bucurie întotdeauna, fie că mâncăm alături de membri apropiați ai familiei, fie alături de prieteni. Amenajarea diningului este, așadar, foarte importantă. Iată câteva reguli care te vor ajuta să îți amenajezi diningul: 1. Ține cont de stilul tău, dar și de stilul casei E foarte important să te regăsești atât tu, cât și familia ta în stilul abordat. Poate casa are o anume arhitectură ce te determină să decorezi într-un anume stil. Poți combina elemente care să creeze un colaj frumos, interesant potrivit vouă, dar și casei. Veți petrecere ore frumoase în dining și e necesar să vă încarce cu o energie bună.

2. Folosește elemente puține, dar valoroase

Și când spunem valoroase, nu înseamnă neapărat scumpe, ci elemente care sunt frumoase ele însele. Pot fi obiecte de mobilier sau obiecte decorative. De exemplu, poți opta pentru o masă frumoasă, din lemn masiv, dacă ți se potrivește acest stil. Sau poți alege să ai scaune dining deosebite. Ele vor fi un element puternic în designul întregii încăperi. Pornind de la ele, poți alege pe mai departe, elemente precum tablouri sau draperii.

3. Schimbă prin culori

Culorile pot transforma un întreg spațiu. De regulă, culorile care ne duc cu gândul la natură (nuanțe de bej, crem, maroniu, verde), ne induc o stare de bine, liniște și armonie. Dacă alegi aceste culori, dar vrei sa nu devină monoton, poți opta pentru mici accente de culoare. Nu folosi culori prea stridente pentru a sparge monotonia, ci alege tonuri diferite din aceeași gamă cromatică. Poți opta pentru mult alb dacă îți dorești ca spațiul să pară mai mare, mai luminos. De asemenea, dacă din dining ai vedere spre grădină sau un spațiu verde, poți conecta aceste lucruri din punct de vedere cromatic. Folosește elemente decorative care să facă legătura cu verdele și natura către care privești.

4. Multe texturi

Joacă-te cu texturile și nu vei greși! De exemplu, o soluție la îndemână este să folosești perne decorative cu texturi pufoase, interesante, ce îți dau o senzație plăcută atunci când le atingi. Gândește-te la elemente naturale precum piatră, lemn, alăturate de textile potrivite precum pânză, in sau blană. Cu siguranță toate aceste texturi vor forma un mix potrivit.

5. Întotdeauna lumina potrivită

Corpurile de iluminat joacă un rol foarte important. Gândește-te cum te simți atunci când lumina e prea puternică sau prea slabă. E nevoie de o lumină care să inducă o atmosferă plăcută, ținând cont de utilitatea spațiului. Va fi locul unde servim masa, așadar avem nevoie de o lumină potrivită, caldă. De asemenea, dacă în apropierea mesei avem două fotolii, de exemplu, e indicat să avem și acolo o sursă de lumină cât mai odihnitoare pentru ochi. Ținem cont că acolo probabil ne vom odihni după cină sau vom citi o carte. Pentru a crea o atmosferă și mai intimă, poți opta pentru lumânări. Astăzi ai la dispoziție o multitudine de modele, atât pentru lumânări, cât și pentru suporturile necesare. Vor crea o atmosferă foarte plăcută și primitoare. În concluzie: Importanța diningului

Adaptează stilul tău încăperii de dining și vei descoperi un loc primitor, care te reprezintă. Acolo se vor întâmpla mesele cu multă veselie, în familie sau alături de prieteni apropiați. Întreaga casă are un rol esențial pentru că e locul unde ne întoarcem pentru a ne reconecta cu noi înșine. Dar diningul ne aduce alături de ceilalți și asta îl face nespus de important.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult