Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) 4 aspecte pentru care merită să te muți la Pitești

Piteștiul este un oraș colorat, plăcut și unul dintre cele mai liniștite din România. Situat la poalele munților, se află la doar aproximativ două ore distanță de București și este poziționat chiar între Transilvania și câmpia Dunării.

Localnicii spun de obicei că este un loc sigur, că sunt destule lucruri de făcut și că priveliștile sunt un atu. Dacă te gândești să te muți aici, există câteva lucruri de luat în considerare înainte de a face acest pas.

Piteștiul este un oraș colorat, plăcut și unul dintre cele mai liniștite din România. Situat la poalele munților, se află la doar aproximativ două ore distanță de București și este poziționat chiar între Transilvania și câmpia Dunării. Localnicii spun de obicei că este un loc sigur, că sunt destule lucruri de făcut și că priveliștile sunt un atu. Dacă te gândești să te muți aici, există câteva lucruri de luat în considerare înainte de a face acest pas.

În ce zonă să-ți cauți o locuință

Piteștiul este în general un oraș în care oamenii se simt în siguranță să meargă singuri pe străzi, chiar și noaptea. În cazul în care cauți apartamente de vanzare in Pitesti, unul dintre cartierele recomandate este Craiovei, deoarece este liniștit, dar și aproape de centrul orașului, având tot ce-ți trebuie în apropiere, inclusiv supermarketuri și școli. De asemenea, te poți orienta spre blocurile noi.

La capitolul case de vanzare in Pitesti, dacă preferi să nu ai vecini atât de apropiați ca la bloc și să te bucuri de propria grădină, există câteva zone rezidențiale atractive, cum ar fi Ștefănești, Bradu și Geamăna. Pentru zonele care ar trebui evitate, nu sunt multe de spus, cu excepția faptului că zona Războieni este una cu o reputație mai proastă și că în cartierul Gavana traficul tinde să fie mai intens decât în celelalte zone.

Care sunt opțiunile privind cultura și divertismentul

Unul dintre lucrurile pe care oamenii doresc adesea să le știe despre orașele în care se gândesc să se mute este ce pot face în timpul liber. În ceea ce privește cultura, Piteștiul are destule de oferit. Dacă îți plac activitățile culturale mai liniștite, cum ar fi festivalurile tradiționale și mersul la teatru, ai noroc. Piteștiul este cunoscut pentru festivalul Simfonia Lalelelor și pentru piesele de teatru și concertele care au loc la Teatrul Davila, Casa Sindicatelor și la Filarmonică.

Asta nu înseamnă că orașul este lipsit de alte forme de divertisment. Dacă vrei să ieși în oraș cu prietenii, există suficiente pub-uri, de la cele cu prețuri accesibile până la unele mai exclusiviste. Există, de asemenea, cafenele pentru a lua micul dejun și a savura o cafea în diminețile calde și restaurante pentru cei care doresc să iasă din casă din când în când pentru o cină în oraș cu familia.

Activități în aer liber pentru iubitorii de natură

Piteștiul are multe de oferit și celor care iubesc plimbările în natură. Vei găsi câteva parcuri minunate în inima orașului, dar ai și o pădure în apropiere dacă vrei să te conectezi și mai profund cu natura. Parcul central are o fântână impozantă în mijlocul său, alei care-l străbat și bănci galbene foarte plăcute ochiului. Amenajarea parcului, cu florile sale multicolore, contribuie la aspectul plăcut. Apoi există și parcul Ștrand, unde vei găsi un lac și numeroase poduri care-ți permit să traversezi spre insula improvizată din mijlocul lui. Există și un teatru de vară, câteva locuri de joacă, precum și zone de picnic. Parcul este perfect pentru familiile cu copii.

Dacă ești în căutarea unui loc unde să te bucuri de o plimbare zilnică sau poate de o alergare departe de centrul orașului, atunci pădurea Trivale este alegerea potrivită pentru tine. Poate fi și un loc în care să te plimbi și să te relaxezi împreună cu familia, iar pentru distracția copiilor, aici găsești și grădina zoo.

Lucruri de făcut în afara orașului

După cum am menționat anterior, Piteștiul este relativ aproape de Capitală, așa că poți merge oricând să explorezi Bucureștiul, să te bucuri de o schimbare de decor. Poți merge în centrul vechi să te bucuri atăt de muzee, perfecte pentru iubitorii de cultură, cât și de numeroasele terase, ideale dacă vrei doar o ieșire relaxată. Dar ești și aproape de munte, așa că poți să te urci în mașină într-un weekend și să vizitezi Brașovul, Râșnovul, Sinaia sau, de ce nu, să mergi până la Sibiu. În oricare dintre acestea te poți bucura de aer curat, de o atmosferă liniștită și de peisaje incredibile, dar și de cultură.

Dacă ești în căutarea unui stil de viață echilibrat, care combină confortul urban cu liniștea naturii, Piteștiul este un oraș atractiv. Atmosfera sa prietenoasă, cultura și apropierea atât de mediul urban, cât și de cel rural fac din Pitești o opțiune tentantă pentru cei care doresc să se stabilească aici.

Sursa foto: Unsplash

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult