„România, te iubesc!”. Povestea românului care ajută sătenii din județul Sibiu să-și repare colibele
Your browser doesn't support HTML5 video.
Duminică, la „România, te iubesc!” vedem o adevărată „rețetă a binelui” și cunoaștem oameni care s-au pus în slujba lui. Se ajută între ei, ajută comunități, sunt dovada că se poate, iar exemplul lor poate fi urmat și de alții.
Pe dealurile și munții din jurul Sibiului funcționează o adevărată rețea a binelui. Oameni care pun în valoare și apară aceste locuri, șterg de praf tradițiile și trezesc la viață comunități, îi ajută să trăiască mai bine. Se reinventează.
Cristi Cismaru e ghid și sufletul mai multor proiecte care pun în valoare munții din jurul Sibiului.
Pe culmile care străjuiesc Râu Sadului, Cristi îi ajută pe localnici să-și repare colibele, să dea viață muntelui.
Câte colibe au fost refăcute, aflați duminică, la „România, te iubesc”.
Săliște. Cosmin Soaița a deschis aici o fabrică de bere în care muncește cât e ziua de lungă. Are un doctorat la Sorbona în economie, a fost director într-o mare companie de ciment în Franța.
„Am zis să fac eu ceva, nu doar să mă uit la alții și să-mi dau cu părerea dacă fac sau nu bine un lucru. Să fac eu ceva”, a spus Cosmin.
În Sebeș, aflăm câtă carne de struț pleacă din acest loc peste hotare.
„Tot ce am făcut e din banii noștri. Tot e muncă de 12 ani. 12-14 ore pe zi de muncă”, mărturisește Marius Farcașiu.
Mihai Barbu a pus pe picioare o herghelie și face trasee cu turiști, în special străini dornici să cunoască România.
„Am lucrat și în Anglia, și în Danemarca și am circulat mult în Europa. Am ales să mă întorc aici pentru că așa ceva nu mai găsești în Europa”, explică Mihai.
Ce face atât de special acest loc aflați duminică. Tot atunci mergem și în Sibiel și vedem cum funcționează o grădiniță altfel.
Ce îi atrage pe turiști în aceste locuri și mai ales cum sunt atrași, ce-i leagă pe oamenii care muncesc aici, cum funcționează afacerile lor sunt întrebări la care răspundem duminică, la „România, te iubesc”, ora 18!