Primarul din Constanța, despre retrocedările ilegale de pe litoral: "N-am câștigat mașina timpului"
Your browser doesn't support HTML5 video.
Galerie foto
Iar la Corbu s-au aprobat planuri urbanistice zonale, care vizează construcţia de vile şi blocuri, chiar în rezervaţia Deltei Dunării. Vorbim despre acest fenomen distructiv, duminică, la "România, te iubesc!".
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv anul acesta că o bună parte din nucleul dezvoltării imobiliare de pe litoral are la baza terenuri retrocedate ilegal.
Mihai Petre, consilier personal al primarului Constanței: "Prin sentință, a arătat foarte clar că tot ce s-a întâmplat în Constanța poate fi definit ca un mod de lucru ce aparține unui grup infracțional organizat".
Mai mulţi oameni de afaceri condamnaţi definitiv la închisoare cumpărau drepturi litigoase iar apoi erau împroprietăriţi. În unele cazuri aveau de luat terenuri la periferia Constanței, dar primeau altele în zonele bune din Mamaia.
După retrocedări, terenurile erau vândute şi revândute. Primăria aprobă certificate şi planuri de urbanism care le încărcau de valoare pentru că permiteau ridicarea de blocuri. Dezvoltatorii care le-au ridicat şi oamenii care şi-au cumpărat acolo apartamente sunt consideraţi cumpărători de bună credinţă care nu au de a face cu istoria ilegală a pământului. Doar că Înalta Curte a decis că terenurile de sub ei se întorc la primărie.
Timp de 8 ani, Decebal Făgădău a fost viceprimar în primăria lui Radu Mazăre. În 2016 a câştigat la vot fotoliul de edil.
Decebal Făgădău, primarul orașului Constanța: "Dacă mă întrebați ce s-a întâmplat în urmă cu 10 ani, 20 de ani, nu vă pot răspunde. În momentul în care am câștigat mandatul de primar, ce să vezi, nu am câștigat și mașina timpului".
Tot duminică mergem pe coasta Năvodariului, care a devenit în ultimii ani una din cele mai înghesuite staţiuni de pe litoral.
Analizăm distanţa dintre clădiri, cât de aproape sunt ele de plajă şi vorbim despre un nou fenomen. Umbrirea totală a plajei la orele după amiezii.
Anul acesta, la Corbu, excavatoarele vor intra în rezervaţia biosferei Deltei Dunării. Autorităţile au dat undă verde construcţiilor. Primarul promite o staţiune chocheta, adecvată unei rezervaţii naturale. Duminică de la ora 18:00 veţi afla cum se dau autorizaţiile, dacă se vor ridica vile sau blocuri cu multe etaje şi ale cui sunt terenurile.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Sursa: Pro TV
Etichete: constanta , romania , mamaia , Navodari , ancheta , bloc , primarie , constructii , te iubesc , autorizatie de constructie
Dată publicare: 11-05-2019 18:10