Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cosmin Savu și echipa UCAB participă la raliul caritabil Budapesta-Bamako. Vor duce echipamente pentru educație în Africa

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cosmin Savu, Mihai Lupu și Grațian Mihăilescu, fondatorii UCAB – o echipă implicată în proiecte nonguvernamentale – iau parte la o călătorie spre Vestul Africii, unde vor duce echipamente pentru educație și le vor dona comunităților locale.

Este povestea unei călătorii care a început. În Senegal și Sierra Leone vor căuta hub-uri educaționale care deja funcționează sau care sunt pe cale să apară, și le vor oferi experiența pe care au adunat-o în România, în sate și comune unde educația de secol XXI nu a reușit să pătrundă.   

 

Joi, cea de-a treia etapă s-a încheiat. Urmează, vineri, 1.000 de kilometri prin Sahara de Vest.

  

 

 

Miercuri, Cosmin Savu și echipa sa traversează Munții Atlas.

 

”Suntem la fel”, spune Mihai, ”când nu avem unde să găsim, într-un sat sau o comunitate săracă, o carte din timpurile noastre, o lecție predată cu pasiune și mijloace moderne, un subiect de discuție susținut cu mijloace video”.

„Și da, împărțim din ce avem și din ce știm, știind că sădim semințe pentru un pic mai bine pentru o parte a lumii noastre mari”, a mai spus el.

Cosmin Savu va documenta video călătoria, și poate va deveni chiar subiect al unei ediții ”România, te iubesc!”.

Cosmin: ”Mihai e motoraşul EDUCAB, o fundaţie pentru educaţie, iar Graţian a fondat Urbanize Hub, proiecte în urbanism.

Împreuna suntem echipa UCAB care va străbate peste 10.000 de km pe roţi, din Bucureşti până în Freetown, Sierra Leone. (startul propriu-zis va fi din Budapesta) Mi-am propus să fac un video jurnal, un road trip movie. Să documentez toata experienta noastra şi să ajut acolo unde este nevoie. Sunt un bun cunoscător al realităților din Africa de Vest şi cred că voi fi de folos în aventura noastră. Raliul este o oportunitate pentru o misiune care îşi propune sprijinirea comunităţilor aflate în dificultate, folosind expertiza şi alte resurse materiale din România. Avem o dublă misune - medicală, maşina va fi donata serviciului de urgenţă din Sierra Leone şi educaţională, vom sprijini câteva huburi educaţionale în Senegal şi Sierra Leone. Cu laptopuri, videoproiectoare şi birotică pentru biblioteci comunitare. Şi mai ales să identificăm resursele locale şi modul în care ei pot să şi le valorifice. Să le oferim „undita” pentru a şti să „pescuiască” o viață mai bună.

Proiectul e făcut din banii noştri şi ai prietenilor, din donaţii.”

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult