Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Putin, întâlnire cu Berlusconi pe aeroportul Fiumicino din Roma

Vladimir Putin, care a efectuat joi o vizită fulger în Italia, a declarat că speră că guvernul italian se va exprima în mod clar în favoarea restabilirii relaţiilor depline între Uniunea Europeană şi Rusia,

În Italia, Putin nu s-a întâlnit doar cu Papa Francisc, președintele, precum și premierul italian, ci și cu un vechi prieten - Silvio Berlusconi.  

Într-o conferinţă de presă comună cu premierul italian Giuseppe Conte, preşedintele rus a spus că Moscova înţelege că Roma are o marjă limitată de manevră din cauza diverşilor factori, dar speră că Italia să poată explica Uniunii Europene pagubele pe care sancţiunile blocului comunitar le-au făcut.

Putin a mai spus că nu vede obstacole insurmontabile în restabilirea relaţiilor depline între Moscova şi Bruxelles şi este gata să-şi joace rolul necesar dacă nu se ridică piedici artificiale în calea Rusiei.

Uniunea Europeană a impus sancţiuni împotriva Rusiei în 2014 după ce Moscova a anexat peninsula ucraineană Crimeea, iar apoi le-a prelungit şi extins periodic, în condiţiile în care Kievul şi Occidentul acuză Rusia de sprijin acordat rebelilor separatişti din estul Ucrainei.

În aceeaşi conferinţă de presă, şeful statului rus a tras un semnal de alarmă în legătură cu degradarea situaţiei din Libia, declarându-se preocupat de sosirea în Libia a unor militanţi înarmaţi din provincia Idlib, nord-vestul Siriei.

Moscova cere părţilor care iau parte la conflictul libian să se înţeleagă asupra unei încetări a focului şi să angajeze un proces politic adecvat, a mai spus Putin.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult