Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un campus pentru tinerii care vor să învețe o meserie va fi ridicat în Maramureș. Investiția este de 25 de milioane de euro

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un campus pentru cei dornici să învețe o meserie va fi ridicat în următorii 2 ani într-un sat din Maramureș.

Tinerii vor avea, pe lângă sălile de clasă, spații de cazare, sală și terenuri de sport, un parc dar și bazin de înot. În plus, vor primi burse de studiu.

Investiția este de 25 de milioane de euro, în mare parte din fonduri europene. Pe aproape 3 hectare si jumătate, în localitatea Satu Nou de Sus din Maramureș, va fi construit până la finele anului 2025 un campus pentru tinerii care vor să învețe o meserie. Va fi 300 de locuri de cazare, iar absolvenții pot considera că au viitorul asigurat. Contractul de finanțare a fost semnat ieri de ministrul educației. Ligia Deca, ministrul Educației: „Prin acest proiect dăm speranța de viitor, poți învăța o meserie în condiții extraordinare și poți să te angajezi oricând, după 3-4 ani, dar poți merge și în zona universitară, cât ai potențial.” Valoarea totală a proiectului este de 25 de milioane de euro, iar mai bine de 80% sunt bani europeni. Diferența este asigurată din bugetul județului Maramureș. Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș: „Orice elev ce începe școala aici rămâne cu cel puțin o meserie, unii vor merge mai departe în parteneriat cu universitățile.” A fost semnat și un contract pentru achiziția a 31 de microbuze electrice, pentru școlile din satele maramureșene, cu bani din PNRR.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult