Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce sunt tinerii din Generația Z confundați cu persoane de peste 30 de ani. Aceștia par mai maturi decât Milenialii

Your browser doesn't support HTML5 video.

De ce tinerii din zilele noastre arată mai maturi decât generațiile anterioare? Iată întrebarea la care încearcă să primească un răspuns, în primul rând cei din Generația Z, mai ales că nu de puține ori sunt confundați cu persoane de peste 30 de ani.

Antropologii studiază fenomenul și confirmă realitatea. Aceștia consideră că sunt responsabili mai mulți factori, care țin de alimentație, stil de viață, și vestimentație.

Adolescent: „Eu, sincer, nu par de vârsta mea, 17 ani”.

Reporter: Și ți se întâmplă să îți spună oamenii că ai mai mult?

Adolescent: „De fiecare dată. Uneori bine, alteori prost, nu mi-a spus nimeni niciodată vârsta exactă”.

Adolescent: „Parcă e o schimbare din generație în generație, nu știu, cred că de la mâncare. Cred că din cauza bărbii s-a întâmplat deseori să mi se spună că sunt mai mare decât par”.

Reporter: Câți ani ai?

Citește și
Angajat temporar la JO de la Tokio, acuzat de viol. Suspectul este din Uzbekistan
Un bărbat din Caraş-Severin a fost reţinut după ce și-a violat fiica vitregă, minoră. Copila a născut apoi un băiețel

Adolescent: „18 ani. Chiar acum bobocii sunt foarte maturi și nici nu-ți dai seama că sunt clasa a 9-a, parcă sunt a 12-a”.

Cei din Generația Z care au între 9 și 28 de ani par mai copți decât Milenialii, adică cei între 29 și 47 de ani. Mai mult decât atât, aceștia din urmă arată mai tineri față de vârsta trecută în buletin.

Subiectul generează adevărate dezbateri în special pe rețelele de socializare accesate des de tineri.

Într-un videoclip care a înregistrat 20 de milioane de vizualizări, Jordan Howlett, un influencer cunoscut în Statele Unite, în vârstă de 26 de ani, povestește prin ce trece.

Jordan Howlett: „Când eu și mama mea ieșim în public, toată lumea crede că este sora mea mai mică. Când le spun oamenilor că îmi petrec timpul cu familia mea, ei cred că vorbesc despre copiii mei. Nu am copii, vorbesc despre părinții mei. Sunt încă un copil”.

Potrivit specialiștilor, maturizarea forțată poate avea legatură cu alimentația, vestimentația și nu în ultimul rând machiajul. Sunt de pildă situații în care fetițele ajung să încerce produse anti-îmbătrânire și efectul nu este cel așteptat. La confuzia generală contribuie și filtrele de pe rețele care îl ajută pe utilizator să arate exact așa cum își dorește.

Alexandru Dincovici, antropolog: „Se mai discută despre hormonii din alimentație. Dacă ne uităm acum la cum arată tinerii și cum se prezintă în social media, cred că acolo există o tendință foarte puternică de uniformizare, adică există niște norme despre ce înseamnă să arăți tânăr și despre ce înseamnă să arați bine. Toată industria de beauty și make up contribuie foarte mult. Există cumva o presiune să arătăm mai tineri ca înainte și poate la o anumită vârstă să arătăm mai maturi decât eram”.

Nu în ultimul rând, jucările copiilor au fost înlocuite de tehnologie, care a grăbit maturizarea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult