Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motivul pentru care cei din Generația Z sar peste primele întâlniri și preferă comunicarea virtuală

Cei din generația Z aleg deseori, atunci când cunosc pe cineva, să comunice pe internet în loc să aibă o întâlnire în viața reală.  

Cu toate acestea, întâlnirile virtuale nu pot înlocui chimia pe care o poți avea cu o persoană. Întâlnirile virtuale – foarte populare în perioada pandemiei - sunt din nou în vogă, deoarece ieșirile în oraș au devenit costisitoare pentru tinerii din ziua de azi.

Generația Z, în special, a îmbrățișat ideea de întâlnire virtuală, asta și pentru a economisi bani, dar și timp.

Potrivit aplicației de dating Wingman, 65% dintre utilizatorii cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani aleg să apeleze video la „prima întâlnire” în loc să se întâlnească față în față.

Fondatoarea Wingman, Tina Wilson, a declarat pentru Business Insider că această statistică, obținută în urma unui sondaj efectuat pe 500 de utilizatori, arată cea mai notabilă schimbare de la apogeul pandemiei.

Citește și
pasageri avion
De ce le e frică tinerilor din Generația Z să mai zboare cu avionul. Psiholog: Neîncrederea duce la anxietate

„Utilizatorii din această grupă de vârstă mai tânără pur și simplu nu clipesc absolut deloc și sunt de părere că este eficient, că este grozav. Puteți avea o discuție rapidă și puteți vedea dacă există acea scânteie", spune Wilson.

Unii încearcă totuși să simuleze ideea unei întâlniri, așa că de multe ori comandă mâncare și servesc cina împreună, dar la distanță, printr-un apel video.

Eunice Cycle, o muziciană care locuiește în Toronto, a declarat că are impresia că oamenii din generația ei sunt „obosiți de procesul întâlnirilor”.

„O mulțime de oameni din Gen Z, dacă sunt pe Tinder, Hinge sau Bumble, văd și ei mai multe persoane în același timp. Așa că de aceea ar putea prefera întâlnirile online, deoarece ai putea merge la mai multe întâlniri într-o zi fără să ieși din casă", a spus ea.

Lalitaa Suglani, expert în relații și doctor în psihologie, a declarat că întâlnirile virtuale oferă comoditate, flexibilitate și siguranță.

Oamenii pot „măsura compatibilitatea" și „stabili relații" într-un mod care nu este epuizant din punct de vedere energetic, a spus ea.

„Primele întâlniri virtuale pot oferi informații valoroase despre personalitatea, stilul de comunicare și interesele unei persoane înainte de a se întâlni în persoană", a spus ea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult