Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Liceenii lasă distracția din vacanța de vară pentru munca de sezon: ”Dă bine și pe CV, fac și un ban”. Ce salarii li se oferă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai sunt câteva luni până la vacanța de vară, iar unii elevi se gândesc să lase distracțiile estivale pentru locuri de muncă.  

Vor să lucreze la terase sau restaurante din orașele mari ca să adune bani de buzunar, dar și să acumuleze experiență pentru o viitoare carieră în domeniul turismului.

Sergiu este elev în clasa a XII-a în Cluj-Napoca și își caută un loc de muncă în segmentul horeca pentru perioada verii, înainte să înceapă facultatea.

Sergiu: ”Experiența de muncă contează. Plus că dă bine și pe CV, fac și un ban și să nu stau degeaba, să nu vegetez”.

Și alți elevi prospectează deja piața, pentru că vor să fie mai responsabili.

Lorand: ”Ajutor de barman sau ospătar. Pe vară, o lună-două. Și experiență, și bani. O să-i pun deoparte și o să mai cheltui din ei”.

Larisa: ”Ospătar sau bucătar. Aș vrea să încerc să mă descurc și singură”.

Însă, spre deosebire de alți ani, mulți tineri aflați în ani terminali preferă să rămână în orașe decât să meargă să lucreze pe litoral.

Cristina: ”Aș vrea să lucrez pe timp de vară, ca să nu stau neapărat toată ziua acasă. Aș prefera să fiu și acasă cu familia, cu prietenii. Chelneriță”.

Carina: ”Căutăm un post pe vară, că ne ajută să luăm experieneță. Și bani. Nu la mare. Că avem prieteni pe aici, vrem să ieșim, part-time să fie jobul”.

Salariile oferite încep de la 3.000 de lei

Deși majoritatea elevilor se îndreaptă spre joburi de vară, angajatorii vor să îi atragă pe termen lung, așa că oferă și decontarea transportului, mese, dar și cursuri.

Alexandru Giurgiu, reprezentant restaurant: ”Încurajăm să vină elevi, studenți să vină să își găsească noi pasiuni, să prindă drag de această meserie și, de ce nu, să rămână la noi pe o perioadă mai îndelungată. Nu avem neapărată nevoie de experiență, noi vrem ca ei să crească alături de noi”.

Adina Pașca, specialist recrutare restaurante: ”Avem posturi de bucătar, cofetar, de ajutor de ospătar. Sperăm să atragem cât mai mulți candidați”.

Ciprian Boșca, consilier AJOFM Cluj: ”Fiind o nevoie mare de forță de muncă, fiecare angajator trebuie să vină cu ceva în plus, să atragă atât tinerii, cât și cei care caută un loc de muncă”.

Salariile oferite pentru locuri de muncă în domeniul ospitalității încep de la 3.000 de lei, spun angajatorii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult