Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de copii români, forțați să tâlhărească persoane în vârstă, în Spania. Cum acționa gruparea

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zece luni de anchetă, polițiști din mai multe țări europene implicați, zeci de arestați și zeci de copii plasati sub protecția autorităților.

Toate, pentru distrugerea unei rețele de români, care acționa în Spania și care transformase minorii în tâlhari. În momentul în care poliția din Madrid a încheiat cercetările, ofițerii aveau să descopere că rețeaua românilor acționase în trecut în aproape tot vestul Europei.

Poliția din Madrid a intrat în alertă, în momentul în care a aflat că atacurile comise lângă bancomate s-au înmulțit îngrijorător de mult. Victimele erau întotdeauna bătrâni, care veneau să scoată bani.

Acela era momentul în care mai mulți copii atacau. Fie distrăgeau atenția spaniolilor în vârstă și le smulgeau banii, fie îi băteau pe bătrâni, până cădeau jos si fugeau cu suma retrasă.

Gruparea a acționat și în alte state bogate din Europa

Polițiștii spanioli aveau să descopere că este vorba de două clanuri de români, care trimiteau copii sub 14 ani să comită infracțiunile, știind foarte bine că minorii sub 14 ani nu pot fi nici trași la răspundere în fața legii, cu atat mai puțin arestați.

Citește și
politie spania
Un român a agresat patru polițiști în Spania. La Comisariat, s-a ascuns în toaleta femeilor

Când exista riscul ca acești copii să fie recunoscuți în cartierele unde tâlhăreau bătranii, șefii clanurilor îi mutau în alte părți.

S-a ajuns astfel la probarea a 200 de tâlhari, au fost efectuate 26 de arestări și 37 de copii au fost plasați în sistemul de protecție al autorităților.

Când spaniolii au finalizat ancheta, au aflat că nu numai această țară emisese mandate de arestare împotriva adulților responsabili, ci și alte țări bogate din Europa, unde aceștia făcuseră exact același gen de infracțiuni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult