Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat din Teleorman și-a înscenat răpirea pentru a face rost de bani de la propria mamă. Ce condamnare a primit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Curtea de Apel București a tranșat definitiv un caz mai puțin obișnuit de șantaj. Un bărbat din Teleorman, care a încercat să facă rost de bani de la propria mamă, și-a înscenat răpirea, ajutat de un complice.

Acesta din urmă a trimis și dovezi, care au îngrozit-o pe biata femeie.

În 7 ianuarie, bărbatul și-a înscenat falsa rapire ca să facă rost de bani chiar de la mama lui. Femeia venea la București din Teleorman când a primit un telefon care i-a dat fiori reci.

Un bărbat a anunțat-o că fiul ei a fost răpit și trebuie să plătească 1.500 de euro ca să îl mai vadă în viață. Îngrozită, femeia a anunțat Poliția.

Polițiștii au realizat rapid că la mijloc este doar o încercare a fiului femeii de a face rost de bani ca să achite o datorie. Bărbatul de 35 de ani împrumutase 2.000 de lei de la proprietarul locuinței pe care o închiriase, sub pretextul că are nevoie de bani să își înmormânteze tatăl.

Citește și
pacanele suicid
Un bunic dependent de jocuri de noroc și-a răpit nepoata de patru ani și i-a cerut fiicei sale 72.500 $ răscumpărare
„Victima” a sunat la 112

În realitate, băuse banii. Când și-a dat seama că lucrurile pot scăpa de sub control, tot el a sunat la 112 și a anunțat că a reușit să se elibereze.

Gelu Duminică, sociolog: „Povestea lui Păcală și Tândală. De foarte multe ori, infractorii pun pe jar autoritățile pentru prostia pentru prostia pe care o au în ca și în suflet. Ceea ce trebuie să înveți din năzbâtia asta e că și când faci o năzbâtie trebuie să ai știință de carte. Și că în momentul în care organizezi astfel de lucruri, e mai bine să o gândești de zece ori decât să faci o prostie mai mare decât tine”.

Judecătorii nu au gustat câtuși de puțin sceneta care a pus pe jar la începutul anului forțele speciale ale poliției așa că i-au condamnat pe cei doi protegoniști. Inclusiv pe fiul femeii șantajate. Dar pentru că amândoi au recunoscut acuzațiile pedepsele sunt ceva mai blânde.

Pretinsul răpit a primit un an și jumătate de închisoare cu suspendare. Dar va trebui să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității. În schimb, complicele său a fost trimis doi ani după gratii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult