Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Toader, despre lipsa candidaturilor la DNA: ”Numirile precedente, făcute pe troc politic. Nimeni nu s-a alarmat”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat luni dimineață că nu știe dacă s-a înscris vreun candidat la șefia DNA, însă va verifica imediat ce intră în minister.

”Nu știu dacă s-a înscris vreun candidat. Voi verifica imediat ce intru în minister. Dacă nu se înscrie nimeni, vom relua procedura. Un nou anunț, un nou termen pentru depunerile candidaturilor.

Nu uitați că nici la DIICOT nu a fost o concurență acerbă. Noi avem în țară procurori valoroși, care îndeplinesc condițiile pentru o candidatură la șefia DNA.

Sigur că nu mă refer la acei procurori de la Brașov, care mi-au cerut să suspend prevederile Constituției, pentru că știți că nu se poate... Tind să cred că nu cunoaște elementele constitutive și la elementele care diferențiază două infracțiuni.

Numirile precedente au fost realizate uneori pe baza unor - ca să folosesc un termen foarte dur - înțelegeri politice, ca să nu spun troc politic. Nu a fost procedură, nu a fost concurență și nu s-a alarmat nimeni. Cred că unii dintre procurori au impresia că numirea se va face ca în precedentul mandat, dar eu îi asigur că nu va fi așa”, a declarat luni dimineață Tudorel Toader, la intrarea în minister. 

Astăzi este ultima zi în care procurorii îşi pot depune candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al DNA.

Funcţia de procuror şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată de la şefia DNA printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus astfel în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale. Fosta consilieră a lui Kovesi, Anca Jurma, a fost desemnată procuror-șef interimar pentru șase luni.

În perioada 25 - 27 iulie, candidaţii selectaţi ar urma să susţină interviurile cu ministrul Justiţiei.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe data de 30 iulie.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult