Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ionel Arsene, baronul PSD de Neamț, s-a predat autorităților din Italia, unde se ascundea

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ionel Arsene, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, dat în urmărire internațională în urmă cu două săptămâni, s-a predat autorităților din Italia și a fost reținut în Bari.

Ionel Arsene era dat în urmărire internațională încă de pe 11 martie. Surse din anchetă spun că fostul șef al PSD Neamț a mers împreună cu avocații săi poliției din Bari și s-a predat. Între timp, Arsene a și fost reținut.

Urmează ca autoritățile din Italia să înceapă procedura de predare a condamnatului care va dura, cel mai probabil, câteva zile.

Ionel Arsene a fost condamnat la 6 ani și opt luni, la finalului unui process de peste 5 ani, pentru două fapte de trafic de influență, luare și dare de mită.

Arsene a fost judecat pentru că, în 2013, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența la nivelul conducerii ANI.

Citește și
ionel arsene
Ionel Arsene, baronul PSD de Neamț, pe lista celor mai căutați infractori. A fost condamnat la închisoare pentru corupție

De asemenea, fostul președinte CJ a mai fost acuzat și că a pretins de la un om de afaceri 5% din suma de 60 de milioane de lei care trebuia alocată de Administrația Națională Apele Române pentru finalizarea contractelor pe care firma le avea în derulare.

Încă de la momentul pronunțării deciziei definitive, pe 10 martie, Arsene nu a fost găsit în țară și se bănuia că fugise în Italia.

Ionel Arsene, care la momentul condamnării era președintele CJ în exercițiu, a fost demis între timp din funcție de prefectul de Neamț.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult