Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șpagă în armata română. DNA acuză un maior că ar fi luat 2.300 de euro pentru a facilita o angajare

Un maior, fost şef de personal al Bazei 48 Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din Bucureşti este cercetat sub control judiciar de DNA pentru luare de mită. Procurorii susțin că ar fi primit 2.300 de euro pentru a facilita o angajare.  

Oficialii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile, începând cu 8 august, faţă de inculpatul Marius-Ilie Pîntea, care la data la care ar fi comis fapta avea gradul de maior şi era funcţia de Şef al Personalului S1 din cadrul Bazei 48 Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei – U.M. 01668 Bucureşti, transmite DNA.

„Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 08 august 2024, față de inculpatul PÎNTEA MARIUS-ILIE, la data faptei având gradul de maior și ocupând funcția de Șef al Personalului S1 din cadrul Bazei 48 Comunicații și Tehnologia Informației – U.M. 01668 București, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. În ordonanța procurorilor militari se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În cursul lunii august 2023, inculpatul Pîntea Marius-Ilie, în calitate de Șef al Personalului S1 din cadrul Bazei 48 Comunicații și Tehnologia Informației, ar fi primit în numerar suma de 2.300 de euro de la o persoană (suspect în cauză), pentru ca acesta să-i faciliteze angajarea în cadrul unității militare respective pe un post de personal civil contractual. Până în prezent persoana respectivă nu a fost angajată pe niciun post în cadrul unității militare unde își desfășoară activitatea inculpatul Pîntea Marius-Ilie”, se arată în comunicatul procurorilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult