Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primele declarații ale lui Radu Mazăre după ce a fost eliberat din închisoare. Oferta pe care ar fi primit-o în detenție

Your browser doesn't support HTML5 video.

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței  condamnat pentru retrocedări ilegale cu terenuri și luare de mită, respiră din nou aerul libertății.

Tribunalul din Ilfov i-a admis cererea de eliberare condiționată. După 1.780 de zile în spatele gratiilor și câteva zeci în arest la domiciliu, Radu Mazăre a ieșit din Penitenciarul Jilava. Soția l-a așteptat la poartă.

Radu Mazăre: „Vă dau o singură declarație. Nu mă mai interesează sub nicio o formă viața publică”.

Îmbrăcat într-un constum bleumarin și purtând o cămașă albă care lăsa se vadă un medalion, Radu Mazăre a ieșit pe poarta Penitenciarului Jilava. Soția lui, Roxana, cu care s-a căsătorit acum 5 ani în Penitenciarul Rahova, a mers la acolo imediat ce a aflat de hotărârea Tribunalului Ilfov. Este însărcinată în patru luni. Veselă, a vorbit despre planurile soțului ei.

Roxana Mazăre, soția lui Radu Mazăre: Are o cerere de angajare la o companie străină cu experiența pe care o are el...

Citește și
Radu Mazare
Radu Mazăre a contestat decizia de respingere a liberării condiţionate. Ce se întâmplă dacă decizia este respinsă

Reporter: Se gândește să mai intre în politică acum?

Roxana Mazăre: Nu, exclus din ce știu eu. Asta e evident. Și din ce a menționat în fața instanței ca un angajament, că vrea să iasă din viața publică și mai ales din politică, e suficient cât a pătimit.

Mazăre a primit 8 milioane de euro și peste 8 milioane de lei mită

Răducu Mazăre, fiul lui Radu Mazăre: Nu eram cerți că se va întâmpla treaba asta. După cinci ani de situații neplăcute, toată lumea a fost încântată.

Reporter: Cum se simte el și cum arată el?

Răducu Mazăre: Vă dați seama la două ore de sport zilnic capeți o oarecare...

Radu Mazăre a stat în închisoare 5 dintre cei 9 ani pe care i-a primit condamnare, în februarie 2019, în urma contopirii a două pedepse definitive. El a fost găsit vinovat într-un dosar de retrocedări ilegale de plaje și faleze în Constanța și Mamaia și în altul, în care procurorii DNA au arătat că a primit 8 milioane de euro și peste 8 milioane de lei mită.

Banii proveneau de la o firmă de salubritate care voia să câștige o licitație și contracte cu Primăria pe care Mazăre o conducea la acea vreme.

La momentul condamnării, Mazăre era în Magadagascar - unde ar fi făcut demersuri să obțină azil - dar, trei luni mai târziu, după ce a fost dat în urmărire internațională - a fost adus în România, sub escorta Poliției.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult