Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pedepse mai grele pentru proxeneți. Modificări la lege prin care nu vor mai putea primi condamnări cu suspendare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Proxeneții nu vor mai putea să primească închisoare cu suspendare dacă se dovește că victimele lor au fost forțate să practice prostituția. Cel puțin asta prevede un proiect de lege votat marți de Senat.

De altfel, cele mai recente date arată că suntem primii în Uniunea Europeană la trafic de persoane.

Procurorii DIICOT au reţinut de curând un proxenet acuzat că a recrutat o femeie prin metoda loverboy, adică a pretins că s-a îndrăgostit de ea, iar apoi a obligat-o să se prostitueze în diverse orașe din Italia, Germania şi Elveţia. Câțiva ani a obținut câteva sute de mii de euro de pe urma ei.

În acest caz, după ce ancheta a dovedit că bărbatul a lovit-o și a obligat-o pe femeie să se prostitueze, a fost acuzat de trafic de persoane, iar asta înseamnă închisoare între 3 și 12 ani.

În alte cazuri, potrivit legii în vigoare, proxeneții pot scăpa doar cu închisoare cu suspendare dacă victimele declară că nu au fost forțate să întrețină relații sexuale.

Citește și
perchezitii
Percheziții în Suceava într-un caz de proxenetism în care mai multe fete minore erau obligate să se prostitueze

În ultimele luni au fost aduse mai multe modificări Codului Penal, printre acestea și cea care face referire proxenetism.

Petre-Florin Manole, inițiatorul legii: ”Este necesar să facem această modificare pentru a închide o portiță pentru traficanții de persoane care astăzi folosindu-se de un articol care spune că proxenetismul chiar și cu constrângere pot scăpa de închisoarea cu executare”.

Legea trebuie votată și de deputați și promulgată pentru a intra în vigoare 

Potrivit proiectului, proxeneții vor fi judecați și pentru trafic de persoane. Concret, în cazul traficului de persoane, conform legii în vigoare, nu poate fi aplicată pedeapsa de închisoare cu suspendare.

În timp ce infracțiunea de proxenetism se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani, dar și cu interzicerea unor drepturi, însă în anumite cazuri, cel care a comis fapta se poate alege doar cu suspendare.

Pentru a intra în vigoare legea care a trecut marți de Senat trebuie votată și de Camera Deputaților, după care va merge la promulgare la președintele țării.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult