Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Suma plătită de mai mulți români ca să se pensioneze mai repede, cu acte false. O angajată a Casei de Pensii „vindea” vechime

Your browser doesn't support HTML5 video.

O angajată a Casei de Pensii din Satu Mare a luat mită sume mari de bani de la zeci de oameni care doreau să se pensioneze mai repede și le-a falsificat actele din dosare. În acest fel oamenii au primit ani în plus la pensie bani mai mulți.

Magistrații au condamnat-o definitiv pe femeie la un an si 8 luni de închisoare cu suspendare.

9.000 de lei era taxa pe care femeia, inspector la casa de pensii din Satu Mare, o cerea bătrânilor care nu îndeplineau condițiile de pensionare. Anchetatorii au identificat aproape 60 de oameni care i-au dat bani și au primit în schimb ani în plus în dosarul de pensionare.

Angajata elibera și chitanțe pentru sumele pe care le primea. În felul acesta a creat impresia în rândul viitorilor pensionari că acțiunile ei sunt legale.

Femeia și-a recunoscut vina

În timpul procesului inspectorul a recunoscut faptele. Magistrații Judecătoriei Satu Mare au condamnat-o la 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru falsificarea documentelor, înșelăciune și fals informatic și va fi obligată să urmeze un curs de reintegrare socială, dar și să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Citește și
Inspectori ANPC, în vizorul DNA. Procurorii îi acuză că luau șpagă de la patroni pentru a ignora neregulile din magazine
Inspectori ANPC, în vizorul DNA. Procurorii îi acuză că luau șpagă de la patroni pentru a ignora neregulile din magazine

Între timp Casa de Pensii din Satu mare va reface dosarele de pensionare a celor care au fost păcăliți de inspector astfel încât documentele să reflecte realitatea ceea ce înseamnă că și pensiile vor fi recalculate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult