Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Parchetul General a deschis dosar penal împotriva AUR, pentru minimalizarea Holocaustului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Parchetul General a anunțat, luni, că a deschis un dosar penal in rem împotriva partidului AUR pentru minimalizarea Holocaustului.

Este vorba despre un comunicat de presă transmis de AUR în 3 ianuarie, intitulat ”Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze”.

În acel comunicat, AUR afirma că, în ultimii ani, se constată o "acţiune sistematică de subminare" a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de materii a unor "teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională".

Comunicatul Parchetului General:

”La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal privind comunicatul de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!”, în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta „minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia”.

Citește și
Romania
Liderii AUR, Simion și Târziu, vor să schimbe stema României, să pună ”Coroana de oțel”

În replică, co-președintele AUR George Simion a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook:

”O fi coincidență că astăzi s-a sesizat din oficiu Parchetul General pentru comunicatul AUR după ce aseară i-am acuzat pe frații Muraru într-o emisiune televizată că au luat parte, în tinerețe, la activități legionare?!” 

Institutul 'Elie Wiesel' a condamnat manifestările 'negaţioniste' ale AUR

 

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" a condamnat, recent, manifestările "negaţioniste" ale AUR.

"Astăzi, un lider AUR, protejat de imunitatea parlamentară, a catalogat Holocaustul din România drept o 'simplă lecţie' sau o 'temă minoră' în sistemul educaţional. Genocidul, distrugerea unei comunităţi pe criterii etnice să fie oare un subiect minor ce poate fi expediat în cadrul unei lecţii în sistemul educaţional? (...) A nega Holocaustul, în spatele imunităţii parlamentare, nu face decât să întreţină ura antisemită, ale cărei consecinţe politice au dus la Holocaust. A nega Holocaustul este o expresie clară de a nega democraţia", s-a aratat într-un comunicat transmis în 3 ianuarie, citat de Agerpres.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult