Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Magistrații italieni cer României să-l predea pe Nicola Inqueto

Your browser doesn't support HTML5 video.

Magistraţii italieni au cerut justiţiei române să-l predea pe Nicola Inqueto, un investitor din Argeş, suspectat că a finanţat organizaţia mafiotă Camorra, din profitul pe care îl făcea în ţara noastră.

Italianul s-a prezentat la Curtea de Apel Piteşti însoţit de un avocat, conaţional, şi a negat categoric toate acuzaţiile care i se aduc.

Nicola Inqueto: - Lăsaţi-mă să termin şi o să vedeţi că nu e ca ei.

Reporter: - Aveţi legături cu mafia?

Nicola Inqueto: - Nu am avut nicio legătură, este chiar o falsitatea maximă!

Reporter: - Aţi trimis bani în Italia spre structuri mafiote?

Nicola Inqueto: - Am trimis bani lui maică-mea, pentru dinţi!

Acuzat de legături cu mafia şi reţinut pe data de 12 aprilie, la Piteşti, în urma unor percheziţii la care au participat şi ofiţeri din Napoli, Inqueto a fost eliberat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, două săptămâni mai târziu.

Citește și
albina
Dosar penal de ucidere din culpă după ce doi bărbaţi au murit înţepaţi de albine, în Buzău

Tribunalul din Napoli a emis un mandat european de arestare pe numele său şi cere să-i fie predat, pentru a fi anchetat şi judecat în Italia. El este suspectat că a început afacerile în România cu bani de la mafia italiană, pe care i-a înmulţit şi spălat la noi.

Bărbatul de 43 de ani, căsătorit cu o româncă, a construit 400 de apartamente la Piteşti. Investigatorii italieni susţin că trimitea profitul rezultat din afacerile imobiliare, prin intermediari, către membrii clanului din care făcea parte.

Procurorul român a cerut instanţei să amâne pronunţarea cu o săptămână, pentru că Inqueto să poată fi audiat de DIICOT, într-un dosar privind alte fapte comise în România.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult