Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lacrimi și furie la termenul din dosarul 2 Mai. Tatăl unei victime: Mihai Pascu! Dacă ai sânge în instalație dă ochii cu mine

Your browser doesn't support HTML5 video.

După accidentul mortal de vara trecută de pe litoral, Vlad Pascu rămâne să fie judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor calificat, cum au cerut familiile victimelor.  

Decizia a fost luată la Judecătoria Mangalia. Atât avocații tânărului, cât și procurorul de caz s-au opus schimbării încadrării. Pentru prima dată în acest proces, Vlad Pascu a fost informat că poate participa fizic la următorul termen, peste două săptămâni.

Procesul a început la Judecătoria Mangalia puțin după ora 10:00. Avocații victimelor au luat cuvântul și au cerut din nou schimbarea încadrării în omor calificat. De cealaltă parte, apărătorii lui Pascu au susținut că victimele nu ar fi circulat pe partea carosabilă așa cum trebuie. Și procurorul s-a opus schimbării juridice.

Adrian Bendeac, avocatul lui Vlad Pascu: „Raportul de expertiză auto sunt concluziile tuturor experților, în sensul în care participanții la trafic au creat o stare de pericol pasiv, în sensul în care se deplasau neregulamentar”.

Familiile victimelor sunt revoltate. Tatăl Robertei a ieșit din sala de judecată, iar mamei lui Sebastian i s-a făcut rău.

Citește și
vlad pascu
Vlad Pascu va fi judecat în continuare pentru ucidere din culpă. Familiile victimelor ceruseră schimbarea încadrării

Livia Dragomir, mama Robertei: „V-am spus din start că nu se va rezolva nimic. La noi în țară infractorii cred că au mai multe drepturi decât cetățenii obișnuiți și au spus că a fost culpă comună. Acolo nu au pe unde să meargă, nu puteau traversa strada în curbă”.

Cătălin Dragomir, tatăl Robertei: „Le-am spus foarte clar: „să vă fie rușine!”. Ei trebuie să înțeleagă ce le-am spus eu. Eu nu jignesc decât ceea ce trebuie. Eu am să îl judec, ascultați ce vă spun. Nu e moarte pentru moarte. Eu nu decid moartea cuiva, dar eu știu ce sancțiune va avea de primit. Eu am să îl judec. Atenție, Mihai Pascu! Dacă ai sânge în instalație, dă ochii cu noi!”.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian: „Nu mai am nicio speranță după tot ce s-a întamplat astăzi. Doamna procuror nu a fost de acord cu schimbarea de încadrare. Soția nu e bine, cred că o să mergem undeva să îi facă niște perfuzii”.

La termenul precedent, Vlad Pascu și-a recunoscut faptele. Asta înseamnă că va fi judecat prin procedură simplificată. În consecință, ar putea beneficia de o pedeapsă redusă cu o treime.

Pentru prima dată în acest proces, judecătoarea l-a informat pe Vlad Pascu faptul că la următorul termen se poate prezenta fizic în sala de judecată, dacă dorește, și nu prin sistem de videoconferință așa cum s-a întamplat până acum.

Următorul termen în acest proces a fost stabilit pentru 18 aprilie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult