Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Judecătorii au anulat carantinarea comunei Gornet și au respins cererea privind daunele

Your browser doesn't support HTML5 video.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, marţi, cererea autorităţilor locale din comuna Gornet, judeţul Prahova, de anulare a ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) privind intrarea în carantină a localităţii.

În schimb, judecătorii au respins cererea autorităţilor locale ca DSU să plătească daune de 4 milioane euro.

"Admite în parte cererea. Respinge acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamantul Bogdan Dumitru, în contradictoriu cu pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, ca neîntemeiată. Admite, în parte, acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamanta UAT Comuna Gornet, prin reprezentant legal primar, în contradictoriu cu acelaşi pârât. Anulează Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659202/22.07.2020 privind instituirea carantinei zonale în localitatea Gornet, comuna Gornet, judeţul Prahova. Respinge capătul de cerere în pretenţii din acţiunea reclamantei UAT Comuna Gornet, ca neîntemeiat. Cu recurs în termen de maximum 2 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII - a Contencios Administrativ şi Fiscal", se arată în hotărârea emisă de Curtea de Apel București.

Decizia instanţei nu este definitivă, însă este executorie.

Localnicii au contestat măsura carantinării și, au spus ei, așteaptă și scuze din partea celor care au emis ordinul.

Citește și
Românii au luat cu asalt litoralul. Măsurile luate împotriva Covid-19, ignorate complet
O persoană din satul carantinat din Prahova a plecat la mare în weekend. Ce a urmat

În Gornet, comitetul județean pentru situații de urgență Prahova a votat instituirea carantinei după ce, în ultimele două săptămâni, 15 localnici din cei 2300 au fost testați pozitiv cu Covid-19.

Potrivit legii în vigoare, unde se înregistrează mai mult de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori se impune carantina zonală.

Iniţial, autorităţile locale au cerut despăgubiri în valoare de 500.000 euro de la DSU cu titlul de daune morale/daune interese, în condiţiile în care peste 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă pentru că nu au mai fost primite de către angajatori din alte localităţi, iar cetăţenii comunei nu sunt acceptaţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe, fiind total izolaţi şi chiar "apostrofaţi".

Apoi, avocatul a anunţat că mărește la 4 milioane euro despăgubirile cerute DSU.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult