Modifica setarile cookie
Toate categoriile

IPS Teodosie este urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influență. Surse: Este vorba despre „dosarul mană cerească”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influență, pentru că ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri. 

De asemenea, în acest dosar mai este vizat un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții:

Petrescu Teodosie, arhiepiscop al Tomisului (funcționar public în sensul legii penale), pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, P.I., un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență”, se arată în comunicatul DNA.

În replică, Arhiepiscopul Tomisului susţine că nu este urmărit penal, ci că se fac nişte verificări. “Nu e nicio urmărire. Se fac nişte verificări. Nu există probe, nu e nicio urmărire. Eu nu ştiu de aşa ceva. Nu mă interesează ce este. Eu ştiu că nu am nicio problemă”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, la Antena 3, potrivit News.ro.

Citește și
IPS Teodosie
Recorder: Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a acceptat de la un fals om de afaceri o propunere pentru un comision de 20 %

Vă prezentăm mai jos comunicatul DNA contrazis de Teodosie:

În luna iulie a anului 2023, suspectul IPS Teodosie ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenței „pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte”.

La acea discuție ar fi participat și celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică „înțelegerea” respectivă.

Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanțarea unor lucrări de construcție, ori reabilitare a unităților de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului.

Urmărirea penală DNA vine ca urmare a unui reportaj Recorder filmat cu camera ascunsă, în care IPS Teodosie acceptă o afacere ilegală spunând că este ”mană cerească”.

Patriarhia Română: „Sancționarea și combaterea acestui flagel societal este o datorie morală”

La scurt timp după comunicatul Direcției Naționale Anticorupție, biroul de presă al Patriarhiei Române a transmis un comunicat în care precizează că ”sancționarea și combaterea acestui flagel societal”, respectiv al corupției, ”este în primul rând o datorie morală”.

”Autoritățile judiciare, ca și cele bisericești, sunt firesc interesate de elucidarea oricărui caz de corupție reală. Sancționarea și combaterea acestui flagel societal, care poate afecta inclusiv Biserica, este în primul rând o datorie morală. Una a cărei împlinire onorează și a cărei neîmplinire dezonorează. Legea civilă și legea morală sunt date pentru a fi respectate spre binele comunității, inclusiv ecleziale.” - a transmis departamentul condus de Vasile Bănescu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult