Modifica setarile cookie
Toate categoriile

DNA a trimis în judecată un fost șef al CNAS, care ar fi luat mită de 6,3 milioane de euro

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar pe cauțiune, a inculpatului Lucian Duță, fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada 2010 – 2012, Duță Nicolae Lucian, în calitate de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a pretins de la reprezentanții a două firme de software un comision de 10% din valoarea fiecărui act adițional sau contract pe care l-a semnat în această calitate și a primit suma totală de 6.300.000 de euro, dintre care 5.500.000 euro prin transferuri bancare și 800.000 euro în numerar.

”Sumele de bani au fost remise inculpatului Duță Nicolae Lucian fie în numerar (în mai multe tranșe), fie prin virament în contul unei companii offshore înregistrată în Insulele Antile și cu conturi bancare deschise în Elveția.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra sumei de 2.183.820 euro identificată într-un cont bancar din Elveția, asupra unui teren cu construcție S+P+4, asupra a 3 apartamente și asupra unui autoturism.” - se mai arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Citește și
Lucian Duta
Fostul sef al CNAS Lucian Duta, prins cu 167 km/h pe autostrada Bucuresti-Constanta

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult