Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primele declarații ale lui Piedone la ieșirea din penitenciar: „Cu siguranță mă întorc la Primărie, scaunul e liber”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat, miercuri, la ieşirea din penitenciar, după ce a fost achitat în dosarul Colectiv, că îşi va relua funcţia de primar şi că nu va cere despăgubiri de la statul român.  

„Există o speranţă în România pentru dreptate”, a mai afirmat Piedone, scrie News.ro.

Cristian Popescu Piedone a fost întrebat la ieşirea din Penitenciar dacă se întoarce la primăria Sectorului 5. „Cu siguranţă, da, dacă nu au făcut alegeri, ce să fac? Scaunul e liber, trebuie să mă întorc”.

El a spus despre anul petrecut în spatele gratiilor că ar fi vrut să spună că dacă ştia că e aşa bine la puşcărie, ar fi venit mai de mult. „Ferească Dumnezeu!”, a adăugat el.

„Pierdusem speranţa, dar nu pierdusem speranţa în Dumnezeu. Am spus Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la ultimul meu cuvânt, că mai sus de această treaptă a justiţiei din România nu există decât Dumnezeu”.

Citește și
cristian popescu piedone
Piedone a fost eliberat. Înalta Curte i-a admis recursul în casație în dosarul Colectiv. Are dreptul să își reia mandatul

„La Dumnezeu m-am rugat să audă rugile mele, a deschide ochii judecătorilor, dacă sunt judecători drepţi, pentru că, până la Înalta Curte, nu am avut parte decât de acele culoare despre care vorbiţi (..) de acele comenzi, de acei scheleţi în dulap ai unor procurori şi judecători. (..) Există o speranţă în România pentru dreptate”, a afirmat el.

„În 30 de ani de administraţie, să îmi zică mie orice politician din România, din lume, că e fată mare. Nu, nu există, fiecare cu păcatele lui, eu am vrut de la început să răspund pentru păcatele mele, din păcate am răspuns pentru altcineva. Puterea exemplului pentru cine, dat de cine? De cei 3.600 de primari ai României, cu primul primar al ţării, astăzi preşedinte, care a semnat la fel ca şi mine şi nu a răspuns şi nu răspunde. Pe 1 ianuarie i-am cerut graţierea lui, nu mie”, a mai afirmat el.

El a continuat: „Să nu mă întrebaţi, veţi cere despăgubiri morale. Nu, nu voi cere, şi aşa statul este aşa cum e, dator, mai vin şi eu să îi cer ce? Voi câştiga, nu am nevoie. Voi fi repus în funcţie, îmi voi duce sectorul până la capăt, mă voi gândi ce am de făcut în viitorul meu”.

Despre condiţiile din închisoare, Piedone a spus că „nu vrea să ajungă nimeni aici, dar sunt cu bun simţ, dacă ai bun simţ, eşti respectat, dacă respecţi iar dacă te comporţi ca atare şi instituţia te respectă”. „Am ieşit la muncă, am muncit fără probleme, am cosit, le-am făcut pe toate. Nu am stat, cum zic alţii, mi-am luat recompense, m-am dus la cursuri, dar ce cursuri nu am făcut, pe domeniul meu, pe horticultură, trebuia să îi învăţ pe oamenii ăştia să planteze nişţe plante”.

Cristian Popescu Piedone le-a transmis un mesaj şi rudelor celor morţi la Colectiv, afirmând că „le-a spus că dacă copiii lui erau acolo în acea seară şi mureau susţinea în continuare că este nevinovat”, dar că le înţelege furia.

Piedone a fost eliberat. Înalta Curte i-a admis recursul în casație în dosarul Colectiv. Are dreptul să își reia mandatul

Vă reamintim, Cristian Popescu Piedone a fost eliberat. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) i-a admis recursul în casație în dosarul Colectiv, iar decizia este definitivă.

Condamnat la închisoare cu executare în dosarul Colectiv, fostul edil a fost pus, miercuri, în libertate. Din pedeapsa de patru ani primită, Cristian Popescu Piedone a petrecut doar un an în spatele gratiilor.

Cristian Popescu Piedone are dreptul să îşi reia mandatul de primar al Sectorului 5, fără nicio restricţie legală, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul în casaţie formulat de acesta şi a dispus punerea lui în libertate, a informat Prefectura Capitalei, într-un comunicat.

Cristian Popescu Piedone, condamnat în mai 2022

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în luna mai 2022, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv, în condiţiile în care condamnarea în primă instanţă a fost de 8 ani şi 6 luni de închisoare.

Au mai fost condamnaţi George Alin Anastasescu, patron al clubului Colectiv, urmează să execute în total 11 ani si 8 luni de închisoare, Costin Mincu, patron al clubului Colectiv - 8 ani de închisoare, Paul Cătălin Gancea, patron al clubului Colectiv - 6 ani şi 4 luni de închisoare, pirotehnistul Viorel Zaharia - 6 ani şi 10 luni de închisoare, pirotehnistul Marian Moise- 6 ani şi 10 luni închisoare, pompierul Antonina Radu - 8 ani şi 8 luni închisoare, pompierul George Petrică Matei - 8 ani şi 8 luni închisoare. De asemenea, Cristian Mihai Niţă, reprezentant al firmei de artificii, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

În seara de 30 octombrie 2015, câteva sute de tineri se aflau în clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din Bucureşti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. La ora 22:32, în timpul concertului, a izbucnit un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul s-a extins rapid în câteva secunde. În acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la unsprezece spitale din Bucureşti. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în spitale. Bilanţul - 64 de morţi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult