Modifica setarile cookie
Toate categoriile

CSM sare în apărarea procurorului general, numit ”pămpălache” pentru că a lăsat Timișoara să fie năpădită de clanuri

CSM îi ia apărarea procurorului general Alex Florența, numit ”pămpălache” de către Cristian Ghinea (USR) pentru că a lăsat Timișoara să fie năpădită de clanuri pe când conducea structura DIICOT din acest oraș.

Secţia pentru procurori a CSM a admis cerea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de procurorul general Alex Florenţa după ce Cristian Ghinea (USR) a afirmat că, în calitate de şef al DIICOT Timişoara, a lăsat oraşul să fie năpădit de clan, numindu-l ”pămpălache”.

Conform CSM, afirmaţiile ”nu sunt susţinute de o bază factuală şi au fost formulate prin utilizarea unui limbaj jignitor, în scopul discreditării onoarei şi reputaţiei profesionale a domnului procuror şi pentru a influenţa în mod negativ percepţia publică cu privire la aptitudinea domniei sale de a exercita prerogativele funcţiei cu care este învestit”.

”În şedinţa Secţiei pentru procurori din data de 03 iunie 2024 a fost admisă cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Alex Florenţa, raportat la afirmaţiile formulate de către domnul Cristian Ghinea, membru al unui partid politic, la data de 30 mai 2024 prin intermediul paginii proprii de social media pe reţeaua de socializare Facebook”, transmite Biroul de presă al Consiliului Superior al Magistraturii.

Conform comunicatului CSM, Secţia pentru procurori a reţinut că ”afirmaţiile persoanei publice, formulate într-un limbaj vexatoriu şi defăimător la adresa domnului procuror general, referitoare la persoana acestuia, la numele său de familie, dar şi la parcursul său profesional anterior, în cadrul structurii teritoriale a DIICOT Timiş, nu sunt susţinute de o bază factuală şi au fost formulate prin utilizarea unui limbaj jignitor, în scopul discreditării onoarei şi reputaţiei profesionale a domnului procuror şi pentru a influenţa în mod negativ percepţia publică cu privire la aptitudinea domniei sale de a exercita prerogativele funcţiei cu care este învestit”.

Citește și
Timisoara
„Ne amenință cu moartea”. Familia Cameliei este terorizată de vecinii romi. Ce s-a întâmplat când a venit Poliția Locală

Secţia pentru procurori subliniază că, într-o societate democratică, libertatea de exprimare nu poate fi legitim exercitată decât respectând dreptul la onoare şi demnitate al altei persoane.

Ghinea: ”Deci ai un șef DIICOT Timiș care lasă orașul să fie năpădit de clanuri. Ce faci cu el? Îl pui șef peste toți procurorii din România”

”În acelaşi sens, criticile permise la adresa oricărui membru al corpului profesional al procurorilor trebuie să respecte acelaşi standard european, în caz contrar ajungându-se la încălcarea gravă a reputaţiei profesionale a procurorilor cu posibila consecinţă a subminării încrederii cetăţenilor în profesionalismul şi integritatea acestora”, consideră Secția pentru procurori a CSM.

Cristian Ghinea afirmă, în postarea invocată de CSM, că ”dacă eşti pămpălache cu clanurile interlope, PNL te face şef la procurori”, făcând referire la perioada în care Florenţa a condus DIICOT Timiş.

”Deci ai un şef DIICOT Timiş care lasă oraşul să fie năpădit de clanuri. Ce faci cu el? Îl pui şef peste toţi procurorii din România, frate! Da, actualul Procuror General, Alex Florenţa a fost anterior şef la DIICOT Timiş (aşa îl cheamă la catalog, nu e vina lui că are nume de balerină, nu mai râde!). Deci cum e asta? Cum face securiciul Predoiu-PNL recrutarea ca să fie sigur Klaus că nu îl deranjeaza nimeni la viloi?”, a scris Ghinea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult