Cererea de întrerupere a executării pedepsei lui Hayssam, amânată
"Amână cauza la data de 16.08.2018, ora 10.00. Se va emite adresă către Comisiei de Avizare şi Control a actelor medico-legale, din cadrul INML Mina Minovici, pentru a comunica dacă raportul de expertiză medico legală existent la dosar a fost supus procedurii avizării, întrucât din adresa înaintată la dosar nu reiese în mod clar acest aspect'', se arată în decizia Tribunalului Dâmboviţa.
De asemenea, se cere ataşarea la adresa menţionată a mai multor acte.
''La adresă se vor ataşa: cererea depusă de apărătorul condamnatului la data de 15.05.2018 şi biletul de externare BTEXT nr. 0051555/25.05.2018 emis de Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru Omar Hayssam. Se vor trimite Comisiei Superioară Medico Legală din cadrul INML Mina Minovici, adresa emisă de Comisiei de Avizare şi Control a actelor medico-legale şi biletul de externare BTEXT nr. 0051555/25.05.2018 emis de Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru Omar Hayssam. Se va reveni cu adresă către Spitalul Universitar Bucureşti pentru a înainta la dosar raportul medical şi orice alte înscrisuri medicale întocmite pe numele pacientului Omar Hayssam, pentru a fi avute în vedere la obţinerea avizării raportului de expertiză A5/12445/2017, de Comisiei de Avizare şi Control a actelor medico-legale şi de către Comisia superioară medico-legală din cadrul INML Mina Minovici'', se mai spune în decizia Tribunalului Dâmboviţa.
În document se cere şi desemnarea unui avocat din oficiu.
''Vor fi comunicate prin e-mail apărătorului condamnatului, prezenta încheiere şi adresele emise de cele două comisii din cadrul INML Mina Minovici. Se emite adresă către Baroul Dâmboviţa, pentru a-i fi desemnat condamnatului un avocat din oficiu. Pronunţată în şedinţa publică din data de 28.06.2018'', se mai arată în decizia Tribunalului Dâmboviţa.
Potrivit portalului instanţelor de judecată, dosarul în cauză a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dâmboviţa la data de 10 noiembrie 2017, în cauză fiind dispusă, chiar de la primul termen, efectuarea unei expertize medico-legale.
Omar Hayssam a fost condamnat de instanţele din România în mai multe dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul "Volvo Truck", trei ani de închisoare în dosarul "Foresta Nehoiu", doi ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei. Totodată, Hayssam a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 24 de ani şi patru luni de închisoare în dosarul "Manhattan", în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea unor infracţiuni economice.
În 2006, el a fugit din România, fiind adus înapoi în ţară în anul 2013, pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea.