Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bărbatul care l-a bătut crunt pe activistul de mediu Gabriel Păun scapă basma curată prin prescriere. Victima merge la CEDO

Your browser doesn't support HTML5 video.

După opt ani de când activistul de mediu Gabriel Păun a fost bătut în timp ce făcea fotografii într-o pădure din Țara Hațegului, făptașul scapă basma curată prin prescriere.

Curtea de apel Alba Iulia a decis definitiv închiderea dosarului penal. Activistul vrea să denunțe statul român la CEDO.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, miercuri, ca nefondat apelul făcut de activistul de mediu Gabriel Păun.

Magistrații au decis să mențină decizia Judecătoriei Hațeg din septembrie și anume de încetare a procesului penal pentru că a intervenit prescrierea faptei de lovire și alte violențe.

Mai mult, cei de la Curtea de Apel au micșorat și suma care reprezenta daune morale - de la 100.000 de lei la 7.000 de lei.

Citește și
penitenciar
Primarul comunei Moieciu și ginerele său, condamnați la închisoare pentru furt de lemn şi abuz în serviciu
Gabriel Păun va denunța statul român la CEDO

Culmea e că activistul de mediu este obligat să plătească și cheltuieli de judecată celui acuzat că l-a bătut, în valoare de 2.500 de lei.

Vă reamintim, în luna mai 2015, Păun a ajuns la spital după ce a fost bătut în Munții Retezat, unde documenta proiectul hidrocentralei de pe Râul Alb, din Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului, precum şi posibile tăieri ilegale pădure din Parcul Naţional Retezat.

Gabriel Păun a anunțat că va denunța statul român la CEDO.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult