Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Augustin Lazăr ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale asupra legilor justiţiei

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, marţi dimineaţă, că ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale asupra legilor justiţiei, aflate în stadii diferite în circuitul parlamentar, el precizând ca va lua o decizie în zilele următoare.

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat marţi că Ministerul Public face o analiză a modificărilor aduse în Parlament Legilor Justiţiei pentru a vedea care sunt instrumentele juridice prin care va acţiona, precizând că una dintre idei este sesizarea Curţii Constituţionale, relatează Agerpres.

Prezent marţi în Parlament la şedinţa comisiilor juridice, Lazăr a fost întrebat de jurnalişti care este poziţia sa în legătură cu modificările la Legile Justiţiei.

"Este o situaţie sensibilă, pe care noi o analizăm pentru a vedea care sunt instrumentele juridice prin care vom acţiona mai departe în zilele care urmează. Noi facem chiar acum o analiză şi în zilele imediat următoare o să vedeţi un comunicat de presă ce am făcut noi. (...) Eu am precizat de multe ori, dacă cineva doreşte să modifice Legile Justiţiei nu trebuie să o facă nici la o comisie specială şi nici într-o procedură de urgenţă, fiindcă noi avem nevoie de legi în care să aibă încredere toţi românii. Avem nevoie de o Justiţie care să fie bine conturată, o Justiţie europeană şi nu una în care să nu aibă încredere. Este o analiză în curs şi vom prezenta instrumentele juridice prin care se pot verifica aceste texte de lege", a spus procurorul general.

Întrebat dacă printre instrumentele avute în vedere este şi sesizarea Curţii Constituţionale, Lazăr a răspuns: "Este una dintre ideile noastre".

Citește și
tudorel toader
Tudorel Toader, vizită fulger la Penitenciarul Vaslui. Ce le-a promis angajaților

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult