Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Acuzat de dezinformare, Toader are termen până luni să prezinte premierului o evaluare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tudorel Toader comunică informaţii false şi ar trebui anchetat spun sindicaliştii din penitenciare.

Declaraţia vine după ce Ministrul Justiţiei a susţinut că suspectul oribilei crime de la Mediaş, de săptămâna trecută, nu ar fi fost eliberat mai devreme, în baza recursului compensatoriu.

Între timp, se înmulţesc atacurile comise de infractorii puşi în libertate de această lege. Crima de la Mediaş de sâmbătă noaptea nu ar fi avut loc, iar tânărul de 25 de ani era în viaţă şi astăzi, dacă parlamentul nu ar fi adoptat legea recursului compensatoriu.

Principalul suspect al atacului brutal - susţin sindicaliştii din Administraţia Penitenciarelor - ar fi ieşit din închisoare cel mai devreme abia în luna mai anul acesta, însă reducerea de pedeapsă pentru că a stat în condiţii necorespunzătoare, de care a beneficiat, la fel ca 14.000 de deţinuţi, i-a permis să iasă din închisoare anul trecut în mai.

Sorin Dumitrașcu: ”Natura faptei pentru care a fost condamnat şi comportamentul nu îl recomandau pentru a fi eliberat condiţionat. ”

În ultima sa declaraţie de presă, Ministrul Justiţiei a afirmat că eliberarea individului, condamnat la 13 ani de închisoare, nu are nici o legătură cu controversata lege a recursului compensatoriu.

Tudorel Toader a spus miercuri că autorul crimei nu a beneficiat de legea recursului compensatoriu. O dezinformare, acuză sindicaliştii.

Sorin Dumitrașcu: ”Nu este prima dată când Ministrul Justiției dezinformează opinia publică, în special cu recursul compensatoriu.Toader avea clar reprezentat ce s-a întâmplat în ralitate. E foarte simplu de verificaqt. Intri în baza de date şi vezi câte zile de câştig are fiecare deţinut. Era mult prea evident din sentinţă că a beneficiat de peste 400 de zile.”

Ultimele atacuri violente comise de infractori eliberaţi graţie recursului compensatoriu sunt doar începutul, susţin cei din penitenciare, câtă vreme riscul de recidivă poate ajunge până la 70 la sută în rândul deţinuţilor eliberaţi. Ei, la fel că opoziţia, cer guvernului să abroge legea.  Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu a comentat acuzaţiile sindicaliștior.

Tudorel Toader are termen până luni să îi prezinte premierului o evaluare a situaţiei, dar şi soluţii legislative. Sindicaliştii din sistemul penitenciar atrag atenţia că afirmaţiile făcute de Tudorel Toader nu sunt simple declaraţii politice, ci o comunicare de informaţii false, iar ministrul ar trebui să rişte până la 5 ani de închisoare. Ei cer parchetului să declanşeze de îndată o anchetă împotriva membrului executivului, asta dacă nu cumva Tudorel Toader ia în calcul o demisie de onoare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult