Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Decizia CSM privind acţiunea disciplinară împotriva lui Kovesi

CSM a respins, luni, una dintre acţiunile formulate de Inspecţia Judiciară împotriva fostului procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

Decizia a fost luată, luni, de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii și vizează acuzația privind inserarea de către Kovesi într-un comunicat de presă a unor pasaje din înregistrările unor discuţii purtate la sediul DNA Ploieşti.

Documentul poate fi consultat la finalul articolului

Decizia de luni a CSM poate fi contestată în termen de 15 zile, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

IJ a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, la data faptei procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, "pentru nerespectarea (...) confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a informaţiilor de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii, abatere disciplinară prevăzută de articolul 99 litera j) din Legea 303/2004".

Citește și
Kovesi la iesirea de la audieri
CSM reia discuţiile în cazul acţiunilor disciplinare ale IJ împotriva Laurei Kovesi

"Inspectorii judiciari au reţinut că procurorul a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, despre care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei şi care constituiau probe într-un dosar înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie", preciza IJ într-un comunicat.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult