Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Stau în frig şi întuneric şi se spală cu apă rece, în apartamente noi. Greşeala făcută în contract

Şi-au cumpărat apartamente noi, dar stau în condiţii care aduc aminte mai degrabă de o peşteră. Sute de familii, multe din Bucureşti, sunt în această situaţie – şi nu din cauza neplăţii facturilor, ci fiindcă au căzut într-o capcană imobiliară.

Sute de familii din București și Ilfov s-au trezit, tocmai la venirea frigului, fără apă caldă și curent electric în apartamentele nou-nouţe. De pildă, în sectorul 5, cei care s-au mutat într-un bloc recent construit fac baie şi îşi spală rufele la lighean, cu apă fiartă în oală, pe aragaz, iar ca să aibă lumină în casă cei mai ingenioşi folosesc un mic panou solar.

Într-o situaţie chiar mai proastă sunt zeci de braşoveni, care s-au trezit că nu au nici curent, nici apă caldă, nici gaze şi nici măcar un contract cu o firmă de salubritate, care să le ia gunoiul.

Aceeaşi situaţie a apărut şi într-un cartier nou de lângă Timişoara anul trecut, oamenii care s-au mutat în apartamentele proaspăt cumpărate descoperind că nu au de fapt contract pentru alimentarea cu energie electrică.

Şi la Constanţa, acum doi ani, 45 de familii s-au trezit că nu au curent în casă – deşi îşi plătiseră facturile şi ştiau că au contracte în regulă.

Citește și
imoexpert
Apartament 3 camere, bloc nou, construcţie deosebită, ofertă incendiară

În astfel de situaţii se ajunge deoarece dezvoltatorii imobiliari nu le fac oamenilor contracte individuale pentru utilităţi. Cel mai frecvent caz este acela în care oamenii stau în beznă în apartamentele nou-nouţe deoarece dezvoltatorul nu a făcut un branşament pentru fiecare apartament vândut, ci blocul a continuat să fie legat la curent în baza contractului de şantier.

Mulţi cad în capcană şi semnează contracte de vânzare -cumpărare în care se scrie negu pe alb că apartamentul nu e branşat la utilităţi, dar că vânzătorul o să “depună toate diligenţele” în acest sens – ajungând astfel să depindă de bunăvoinţa dezvoltatorului. Alţii, cum s-a întâmplat la Braşov, au semnat contracte care prevăd că trebuie să aibă toate utilităţile, dar din cauză că dezvoltatorul a întârziat să dea în folosinţă construcţia, au fost nevoiţi să se mute fără a fi racordaţi la utilităţi.

Ca să nu pici în astfel de capcane, nu te costă – la propriu – nimic să discuţi cu un expert imobiliare.ro pe noua platformă ImoExpert sau să consulţi unul dintre ghidurile postate aici. În această secţiune, găseşti, de exemplu, un ghid complet al tuturor formalităţilor care trebuie făcute şi pe care, dacă le sari, rişti să te trezeşti că noul tău apartament e de fapt peşteră întuncată şi rece, care a mai şi costat zeci de mii de euro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult