Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Experţii în chirii pentru studenţi. Cum să prinzi cea mai ieftină garsonieră

În curând începe anul universitar şi odată cu el, şi bătălia chiriilor. În anunţurile imobiliare, toate sună bine şi sunt la 10 minute de facultate, dar realitatea e deseori diferită.

35 de metri pătraţi - cu tot cu ziduri? Apartament mobilat modern – adică după 1800? Sufragerie spaţioasă – în sensul că e unită cu bucătăria? La 5 minute de transportul în comun - şi la 6 minute de cea mai aglomerată intersecţie din oraş? Sunt doar câteva dintre situaţiile de care se plâng în fiecare an studenţii care îşi caută chirii, fie că sunt în Bucureşti, Iaşi sau Cluj-Napoca. În plus, pentru cineva care nu e „din oraş”, poate fi extrem de derutant să aleagă zona potrivită. De pildă, în Capitală, zonele cu cele mai mari chirii sunt, paradoxal, mai prost deservite de transportul în comun decât cele ieftine.

O hartă interactivă a chiriilor în marile oraşe – Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj, Constanţa şi Braşov – a fost realizată de imobiliare.ro şi vă ajută să vă orientaţi în căutarea unei chirii potrivite. Puteţi căuta chiar şi pe baza preţului per cameră, foarte util pentru cei care sunt dispuşi să aibă unul - sau mai mulţi – colegi de apartament.

De exemplu, pentru cei care vor să stea singuri, cele mai mici chirii la garsoniere sunt în Apărătorii Patriei şi Drumul Taberei, unde se ajunge şi sub 250 de euro pe lună. La 2 camere, chirii sub 300 de euro găsiţi în zone de la marginea Capitalei, ca Progresului sau Roşu. Luaţi însă în considerare şi distanţa faţă de facultate şi accesul la metrou sau alte mijloace de transport în comun.

Citește și
igrasie
Visul imobiliar, transformat în coşmar. Apă care ţâşneşte din pereţi, case în care arzi de viu

Preţurile nu sunt mult mai mici nici în Cluj, unde doar în Mănăştur şi Mărăşti găsiţi garsoniere sub 250 de euro pe lună. Iar în Iaşi, pentru preţuri mai mici trebuie să vă orientaţi spre Tătăraşi sau Păcurari.

Harta nu vă ajută însă să vedeţi şi cum arată garsonierele şi apartamentele respective, ci doar cât speră proprietarii să obţină pe ele. Dacă nu aveţi chef sau timp pentru vizionări, ori pur şi simplu vă temeţi să nu cădeţi într-o capcană imobiliară, recent a fost lansată platforma studentExpert, unde vizionările sunt transmise live pe Facebook, iar dacă vă place ce vedeţi, puteţi închiria online. Live-urile sunt făcute chiar de studenţi, însă unii cu „,masterat” în căutat chirii, şi nu sunt doar din Capitală, ci şi din celelalte mari centre universitare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult