Ce se întâmplă dacă negociezi chiria iarna. Surpriza pe care au avut-o mulţi studenţi
Studenţii şi, mai general, cei care stau în chirie, aleg deseori să discute valoarea acesteia în lunile cu vreme bună. Există şi prejudecata că e mai bine să nu negociezi chiria iarna, ca să nu rişti să rămâi pe străzi în frig. În realitate, potrivit experţilor imobiliari, cea mai bună perioadă pentru închirierea unei locuinței este cea a lunilor de iarnă. Care este motivul?
Iarna, piaţa imobiliară se „calmează”, tocmai fiindcă cererea e mai scăută. Vara, în schimb, cererea este foarte mare şi proprietarii pot creşte preţurile.
În plus, în sezonul rece proprietarii nu vor să fie ei nevoiţi să achite facturile de iarnă pentru respectivele locuinţe, ci preferă ca acestea să fie plătite de un chiriaş, astfel încât ei sunt cei presaţi.
Un exemplu concret, pe baza datelor imobiliare.ro: în cartierul bucureştean Grozăvești, o garsonieră pentru care în vară un student plătea 370 de euro pe lună a scăzut în perioada ianuarie –martie la 350 de euro pe lună. La apartamentele de 2 camere, diferenţa poate ajunge chiar şi la 50 de euro. Şi în alte cartiere „studenţeşti” din ţară, preţurile scad similar iarna.
Pe platforma imoExpert.ro găsiţi ghiduri scrise de specialişti care vă ajută să alegeţi cea mai bună perioadă pentru a închiria o locuință, dar şi alte sfaturi pentru „vânătoarea” de chirii. Iar dacă nu găsiţi răspunsul, puteţi oricând pune o întrebare – gratuit – unui expert Imobiliare.ro prin chat, în secţiunea de “Întrebări şi răspunsuri”.
Sursa: Pro TV
Etichete: imobiliare , curent , preturi , facturi , studenti , apa , inchiriere , contracte , chirii , garsoniere , frig , utilitati , chiriaşi , imoexpert
Dată publicare: 27-11-2018 16:31