Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Robotul care face cafea, în barurile din Tokyo. ”Reducem costurile”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tehnologia intră tot mai mult în vieţile noastre. De pildă, într-o cafenea din Tokyo, un robot prepară cafeaua și își servește clienții, cât de grațios poate.

Proprietarul e mulțumit că plătește mai puțini angajați şi poate să scadă prețul cafelei. Drept urmare, nu duce lipsa de clienţi. Iar barmanul cu circuite se bucură şi de simpatia lor.

Clientul alege sortimentul de cafea și așează un pahar într-un locaș special. Apoi, nu mai are altceva de făcut decât să urmărească... dansul brațului robotic ce preparaă băutura. E drept, barmanul cu senzori și motorașe nu poate întreține o conversație amabilă cu clientul. Îi poate oferi însă un zâmbet desenat pe ecarnul unei tablete.

Robotul botezat "Sawyer" își face treaba conștiincios, chiar dacă nu cunoaşte ritulalul servirii și arta de a spune câteva cuvinte politicoase, prețuite atât de mult de japonezi. Poate și pentru că este dezvoltat de o companie nu japoneză, ci... americană.

Administratorul cafenelei e încântat însă de eficiența... angajatului, și e mulțumit că poate reduce cheltuielile.

"Creșterea productivității e cheia oricărei afaceri. Ai nevoie de trei sau patru angajați ca să ții o cafenea obișnuită. Aici, cu robotul care face cafea, ai nevoie de un singur angajat. Astfel, reducem costurile și putem oferi o cafea de foarte bună calitate la un preț rezonabil", spue managerul. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult