Modifica setarile cookie
Toate categoriile

iLikeIT. Simulatorul de zbor care reproduce perfect un Boeing 737

Your browser doesn't support HTML5 video.

Simulatoarele sunt cea mai eficientă metodă de antrenament. Chiar dacă par ca niște jucării scumpe, în realitate, rolul lor este cu totul altul.

Școlirea viitorilor profesioniști într-un cadru sigur, eficient și oricum..mult mai puțin costisitor ca în realitate.

Piloții din motorsport, cei de elicoptere ori chiar astronauții le folosesc.

Cel cu care ne-am jucat noi, zilele acestea, te pune la manșa unui avion Boeing 737. Înveți să pilotezi, dar treci și prin scenarii care presupun situații de urgență. Atunci când cedează un motor sau ai de traversat o zonă cu turbulențe majore. Pentru o extra-doză de credibilitate, Marian a testat el însuși jucăria.

Așadar, pare o jucărie mai scumpă. Genul de gadget care trimite mințile pasionaților în turbulențe majore. Însă are rol educativ. Și acum, serios, cine n-ar vrea să ia lecții la un astfel de birou?

Citește și
Fitbit Versa
iLikeIT. Interviu cu Vincent de la Fitbit, despre cel mai nou smartwatch, Fitbit Versa

E un simulator care reproduce fidel manevrabilitatea unui Boeing 737. Pe care-l poartă prin diferite scenarii. Nu e ca și cum în realitate poți să te joci de-a Dumnezeul pasagerilor și să pui obstacole pe traseu. Gen...păsări în motor. Ori, dacă nu e suficient, să le mai dai și o furtună cu turbulențe la aterizarea pe Otopeni.

Partea spectaculoasă e că oricine poate să zboare cu acest simulator. Nu trebuie să ai licență de pilot sau să fii cursant, ca să stai pe scaunul din stânga.

Încă ceva: dacă îți este frică să zbori - adică ești AVIOFOB - simulatorul îți poate înlătura o parte din temeri. Instructorii îți pot explica ce se întâmplă în timpul unei curse. Și chiar te pot lăsa la manșă, pentru a înțelege că nu se justifică fobia.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult