Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Evaluare națională 2019 Matematică. Ministrul Andronescu le-a amintit elevilor de vacanță

Your browser doesn't support HTML5 video.

În peste două mii de scoli din România s-au făcut joi, timp de două ore, calcule cu miza uriaşă. În clase, elevii de clasa a VIII-a s-au luptat cu subiectele Evaluării Naționale la matematică.

În curte părinţii au aşteptat cu sufletul la gură să afle ce şanse au copiii să intre la liceul dorit.

Din cei 155 de mii de absolvenţi de gimnaziu înscrişi automat de sistem la Evaluarea Naţională 2019, la prima probă, cea de limba romana, au lipsit 8500 de candidaţi.

Un motiv profund îngrijorător e că au dezertat cei slab pregătiţi. Asta, deşi matematica a ridicat mereu mai multe probleme. Iar notele au fost întotdeauna mai mici, şi la simulare, şi la examenul în sine.

Între timp, Ecaterina Andronescu mizează tot mai clar pe comunicarea digitală cu elevii care trec prin examenele naţionale. Un nou film postat pe contul de Facebook al Ministerului Educaţiei le aminteşte copiilor că, la capătul testului, oricât ar fi de greu, îi aşteaptă vacanţă.

Citește și
evaluare nationala, evaluare nationala 2018, fenomenul braila, abandon scolar
Subiecte matematică Evaluare Națională 2019. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii astăzi

Indiferent de notele celor două probe sau trei, pentru elevii care dau şi test de limba materna, pentru toţi e asigurat un loc mai departe, în clasa a nouă. Chiar dacă e posibil ca mult mai mulţi să ajungă direct la o şcoală profesională. Exact aşa cum a decis ministrul educaţiei, când a trasat cifrele de şcolarizare.

Rezultatele evaluării vor fi afişate luni, până la ora 12, şi apoi se depun contestaţiile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult