Modifica setarile cookie
Toate categoriile

CTP, despre legile justiției: "Sper că românii vor înțelege ce li se pregătește în spatele acestei bătălii"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Esca și Escu, episodul VIII. Andreea Esca și Cristian Tudor Popescu discută în fiecare săptămână, exclusiv pe www.stirileprotv.ro, cele mai importante subiecte ale săptămânii.

În această ediție, cei doi jurnaliști au stat de vorbă despre eforturile coaliției de guvernare PSD-ALDE, alături de UDMR, de urgentare la maxim a modificărilor legilor justiției. 

Miza acestei viteze neobișnuite? Rezolvarea unor probleme din justiție pe care le au unii politicieni. 

Andreea Esca: Astăzi vom vorbi despre cum mai stăm cu dreptatea și cu statul de drept. Bună ziua, domnule Popescu. Pe unde mai suntem? CTP: Suntem în ultimul minut de joc, așa cum a fost naționala de handbal a României, în frunte cu Cristina Neagu în meciul cu cehii, pe care l-am pierdut. Sper să nu se întâmple asta și cu noi. Ceea ce contează în clipa de față, momentul esențial, bătălia se duce pentru timp.

Deja, totul în rest sunt detalii acum: legile justiției, ANI, mă rog .. tot ce se întâmplă acum. Legea îi privește pe toți cei declarați incompatibili de ANI. Toate acestea au devenit detalii. Totul se reduce la timp în clipa de față.

Citește și
Cristian Tudor Popescu, CTP
CTP: ”Casa Regală să nu primească niciun ban de la stat. Să muncească, așa cum a făcut Regele Mihai”

Spuneam că sper să nu se întâmple ce s-a întâmplat în acel ultim minut de joc cu Cheia. Nu pot să nu fac comentariul acesta. Te-aș ruga să mi-l îngădui, pentru că am fost portar de handbal. Îmi îngădui și eu un comentariu sportiv în deschidere. Greșeala tactică enormă pe care lipsa de luciditate a generat-o în echipa României, pe partea stângă a apărării, fundașul nostru, apărătoarea a faultat .. Atunci când scorul este extrem de strâns, este egal sau diferență de un gol și intri în ultimele 2 minute de joc, cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla este o eliminare pe două minute.

Pentru că atunci șansele ca adversarii să înscrie sunt enorme. Și atunci mai bine iei un gol în clipa în care scăpase pe extremă cehoaica, mai bine o lași să dea gol, nu intri în contact dur cu ea ca să nu riști o eliminare, și golul respectiv mai ai șanse să-l recuperezi. Vedeți, asta este o chestiune de tactică. Mă rog, jucătoarea noastră a riscat atunci eliminarea, încercând să o împiedice pe cehoaică să marcheze și, inexorabil, în clipa în care s-a reluat jocul, cehoaicele au marcat, fiind în superioritate numerică.

Andreea Esca: Și faceți această paralelă cu ceea ce se întâmplă cu statul de drept în România? De ce? CTP: Pentru că suntem în ultimul minut de joc. Care sunt cele două echipe în acțiune? Pe de o parte avem echipa Iordache în Parlament, care apasă pedala până la blană, după cum am văzut, arătând, după părerea mea, și celui mai neavizat cetățean și dezinteresat de politică și de tot ce se întâmplă în țara asta, graba asta incredibilă cu care se desfășoară lucrurile spune ceva oricui despre intențiile clar necinstite, aflate în spatele acestui demers. Este evident. Asta nu pot explica în niciun fel. De ce ne grăbim în felul acesta. restul sunt discuții.

Deci, pe de o parte avem echipa Iordache, care accelerează, și pe de altă parte avem dosarul Tel Drum, unde, așa cum anunță Știrile Pro TV în această dimineață, mâna dreaptă a lui Dragnea, Petre Pitiș, este chemat să dea declarații. Au mai fost chemați și alții și în dosarul Bombonica și în dosarul Tel Drum .. Lucrează și acolo și în Parlament. Deci ce trebuie să facă Dragnea? Trebuie să reușească în timp util, acum, la sfârștiul sesiunii parlamentare, să reușească să treacă aceste legi, să dea tuturor baronilor, tuturor clienților partidului, nomenclaturii de partid, să dea senzația că a îngenuncheat justiția.

Andreea Esca: Spuneți că vrea să transmită un mesaj? CTP: Exact. Pentru că toate acțiunile, unu, susținerea lui Dragnea de către nomenclatură, pentru că el fără susținerea lor pică și de la conducerea partidului și din președinția Camerei Deputaților imediat. Deci, unul, are nevoie de susținerea lor și pentru asta trebuie să le alimenteze încredere că le rezolvă problemele cu justiția. Și o mare victorie în sensul ăsta este distrugerea ANI.

A reuși să desființeze prin acea lege care a trecut acum, și toți cei care au fost găsiți incompatibili acum, atenție, prin hotărâre judecătorească definitivă, deci nu doar prin acținea ANI, care este diferită de instanțe. Până la urmă se ajunge în instanță, se contestă verdictul ANI, se ajunge în instanță. Prin hotărâre judecătorească definitivă, toate aceste hotărâri au fost infirmate și respectivii nu mai au niciun fel de consecințe pentru acete incompatibilități, pot să candideze în continuare.

Deci asta este o înfrângere a justiției și a ideii de justiție în România, nu mai vorbesc despre desființarea, practic, a ANI, care a acționat în toți acei ani degeaba, această lege. Ori asta dă un semnal de mare forță către echipa Dragnea, către PSD, către ALDE și către UDMR. UDMR-ul sunt foarte interesați și ei, căci și ei au foarte mulți probleme cu justiția și au de gând să aibă în continuare, că se fură în toate partidele.

Deci, asta una. Și doi, dacă se reușește ca acest mesaj să fie întărit, cu trecerea pachetului de legi ale justiției, deja, statutul magistraților, foarte important .. Adică, ce este statutul magistraților, legea aceasta? Este o mîrîială, o amenințare, o intimidare la adresa magistraților. Adică, băi, aveți grijă cum judecați de acum înainte, da? Că noi hotărâm ce se întâmplă cu carierele voastre, cu voi, da? Trebuie să știți unde este puterea.

Puterea nu este la CSM, nu este la Înalta Curte de Casație și Justiție, nu este nici măcar la Curtea Constituțională, este la noi! Noi, partidul, vă hotărîm soarta, da? Ăsta este mesajul. Restul sunt amănunte.

Andreea Esca: Și ce se întâmplă în tot acest timp, cine opune rezistență acestor lucruri care se întâmplă, acestor ilegalități, după cum spuneți dumneavostră?  CTP: Orice frână, orice stop în acest proces dement declanșat de dommnul Dragnea și echipele lui poate fi fatală pentru ei. Dacă undeva se blochează.. De pidlă dacă Curtea Constituțională acum va lua în considerare sesizarea cu privire la constituirea a super hiper mega comisiei Iordache. Sesizare în care este specificată neconstituționalitatea acelei comisii. Dacă se ia în considerare, atunci se pune stop. Totul trebuie luat de la început. Și mâine sau poimâine ar trebui să se pronunțe Curtea Constituțională, dacă nu o să amâne, pentru că are și ea metodele ei, amână decizia.

Dar dacă se pronunță în legătură cu evidenta neconstituționalitate a super hiper comisiei Iordache, asta este moartea pentru Dragnea, politic vorbesc. El are nevoie acum de viteză, viteză, viteză.. Asta ar însemna un stop.

Andreea Esca: Ce soluție credeți că mai există să depășim soluția actuală? CTP: În afară de ce pot face opoziția în Parlament, deci opoziția în Parlament și nu ce a făcut opoziția în stradă acum, nu pot fi de acord cu așa ceva. L-am văzut pe domnul Ludovic Orban sărind, parcă era Geoană în 2009: cine nu sare, nu vrea schimbare. După care l-am văzut și cu o vuvuzea colorată în gură, făcând zgomote. Doamna Esca, vă imaginați un Brătianu, sărind și cu vuvuzeaua în gură? Totuși este șeful Partidului Național Liberal. Cum să faci așa ceva? Deci, încă o dată. Să nu amestecăm lucrurile. Dom ul nici măcar nu este parlamentar, este președinte de partid, domnul Orban. Trebuie să ai o anumită prestanță. nu, nu face niciun serviciu această manifestare a președintelui Partidului Național Liberal.

Este președintele celui mai important partid de opoziție, partid istoric. Este de așteptat să aibă niște atitudini în Parlament, să țină discursuri cu care să exprime ideile acestea ale opoziției, nu să vină să sară și să sufle din vuvuzea. Își demonetizează poziția, și a lui și a Partidului Național Liberal, foarte grav.

Apoi, după părerea mea, nu ar fi trebuit să vină politicieni alături de manifestanți, acolo. De ce? Pentru că manifestanții, indiferent că sunt 10.000, 15.000, 25.000 sau 600.000 simbolizează populația. Simbolizează oamenii apolitici care ies în stradă. În clipa în care i-ai lipit opoziția, în care conducatorii opoziției care vin acolo, din nou o metodă de discreditare a celor din stradă. Spun, domne, ăștia sunt conduși de opoziție, deci o minoritate, pentru că opoziția aia este o minoritate, în vreme ce cei 600.000 din februarie arăta a majoritate. Deci opoziția nu face altceva decât să minimalizeze importanța celor care ies în stradă.

Deci pe lângă aceste modalități: în Parlament, în stradă, președintele României, Curtea Constituțională, poate, sa dea Dumnezeu să fie și ea constituțională, în sfârșit, curtea aceea, să gândească ca niște mari juriști ce ar trebui să fie, în afară de asta eu aș mai vedea o modalitate, ieșită din comun, excepțională. Dar situația, după părerea mea, o justifică. Ieșirea în stradă a justiției. Cine este atacată în clipa aceasta? Justiția. Deci în fruntea luptei cu cei care vor să îngenuncheze justiția trebuie să se afle justiția însăși.

Și nu este exclusă, după părerea mea, o grevă a justiției. O grevă în instanțe, în dosare .. Așa cum pot să facă grevă cadrele didactice, cum pot să facă grevă medicii, transportatorii, iată, vor ieși mâine, magistrații sunt o categorie profesională. Și ceea ce este atacat acum este statutul lor, tocmai se votă adineauri. Este atacat statutul acestei categorii profesionale.

Andreea Esca: Credeți că ei sunt cei mai îndreptățiți să .. CTP: .. să iasă în stradă. Eu îi văd pe magistrați, în afară de protestul acela pe care l-au semnat, dar acela rămâne pe hârtie, să iasă în văzul întregii țări, să iasă miile acelea de magistrați care s-au arătat împotriva a aceea ce ... Toate organizațiile care s-au arătat împotrivă, instituțiile, CSM-ul, chiar Parchetul General, DNA-ul, DIICOT-ul. Toată lumea s-a arătat împotriva a ceea ce fac acești răufăcători în Parlament.

Eu aș vedea ca o modalitate excepțională, dar justificată, ieșirea magistraților, masiv, în stradă, chiar și în robă. Îmbrăcați chiar și în robă!

Andreea Esca: Dar nu este ilegal ca acești oameni să iasă să protesteze în stradă? CTP: Nu, pentru că revendicările magistraților nu ar trebui să fie politice și nici îndreptate împotriva conținutului legilor, pentru că, într-adevăr, legile le face Parlamentul și magistrații le aplică. Ei au a protesta împotriva modificărilor la statutul lor, ca orice categorie profesională. Dacă condițiile mele de muncă sunt afectate, eu protestez în legătură cu modul în care sunt lăsat sau nu să lucrez, în legătură cu statutul meu. Asta este perfect legal. Perfect legal. Deci nu o să vină magistrații să spună ”Jos Guvernul” sau jos Dragnea sau stopați discutarea legilor justiției. Nici vorbă de așa ceva. Dar pot să vină să spună ”nu acceptăm în ce privește statutul nostru profesional”, deci o revendicare profesională, ca orice categorie din țara asta, ”nu acceptăm condițiile de lucru pe care ni le impune acest statut votat de Parlament”, ceea ce e perfect legal.

Andreea Esca: De ce credeți că nu-i mai interesează? CTP: Nu-i mai interesează, pentru că deja au mers prea departe. Ei sunt nișe răufăcători care au mers prea departe. În cazul ordonanței 13, acum 8 luni, 9 luni, erau la început. Încă mai puteau pretinde că, domne, stați așa, e groasă, hai să o dăm la întors, totuși, ceea ce au și făcut cu abrogarea și așa mai departe. Era la început.

CTP: Scopul și l-au urmărit, dar atunci, fiind la început, s-au speriat, au văzut 600.000 de oameni în stradă, s-au speriat, au zis hai să spunem că s-a greșit, deși n-au recunoscut niciodată că s-a greșit, dar au dat înapoi.

CTP: Au amânat-o, însă sunt niște răufăcători care au mers prea departe. Au comis prea multe. Această problemă a justiției este prezentată românilor ca o bătălie a noastră cu Occidentul. Nu mai este vorba de justiție, este vorba despre bătălia românilor, spune Guvernarea actuală, cu cine? Păi mai e cineva care nu protestează împotriva legilor justiției din Europa și Statele Unite? Deci avem Bruxelles-ul, avem Departamentul de Stat american, avem acum GRECO..

Andreea Esca: Am văzut de curând că avem această poziție a GRECO. CTP: A, foarte important, a Consiliului Europei, pentru că este un organism care ține de Consiliul Europei. Vedeți unde ne întoarcem? Ne întoarcem în 90 - 91. Prima organizație europeană în care am făcut și noi parte, după ce am apucat să reînnoim tratatul cu URSS, prima organizație în care am încercat și noi să intrăm, să ne întoarcem în Europa, a fost Consiliul Europei. Și am intrat greu acolo, pentru că Consiliul Europei are criterii politice de acces. Acolo, dacă nu îndeplinești criteriile politice, acolo nu se discută de criterii economice, deficit și așa mai departe, pact fiscal... Nu!

Ne-am întors în timp, în 1990, avem probleme cu criteriul politic și cu Consiliul Europei.

Andreea Esca: Pe de altă parte, Liviu Dragnea spunea ieri că nu știe despre această reacție a GRECO. CTP: Nu, n-a citit-o! N-am văzut-o. E, cum e posibil să iei în considerare așa ceva? Cum poți să nu vezi așa ceva? A spune ”n-am văzut-o” înseamnă, de fapt, ”nu mă interesează”, ”nu contează”. Cum poți să spui ”n-am văzut-o” când e vorba de Consiliul Europei, un organism atât de important, care îți cere ceva, îți cere să prezinți la control aceste legi ale justiției până în 15 ianuarie, ca să vadă ce e cu ele, pentru că ei au auzit că nu e de bine. Nu? Și tu spui ”n-am văzut-o”. Adică ”nu mă interesează”.

Andreea Esca: Pentru că am vorbit de stradă. Ce este cu acel comunicat al poliției în care se anunță dosare penale pentru instigare la violență, apropo de unii așa ziși instigatori apăruți pe Facebook? CTP: Este mecanismul de discreditare a celor ieșiți în stradă, a manifestanților de stradă, care merge în mai multe direcții. Mai întâi, numărul mare de jandarmi. Întâi au scos caii, acum au altă metodă, au trimis enorm de mulți jandarmi, în raport cu cei care erau în piață, mult mai puțini decât în ianuarie februarie. Ce înseamnă mulți jandarmi, înseamnă că acolo e ceva periculos. Asta se transmite către populație, către țară. Domne, acolo se întâmplă lucruri periculoase.

Este exploatat orice eveniment violent, cum a fost produs de acel individ care a lovit un om acolo, cu pumnul. Este, de asemenea, exploatat, evenimentul lovirii a 2 manifestanți cu mașina de către un deputat, dar tot în sensul ăsta, că s-au năpustit manifestanții către mașină, peste deputat. Și a apărut și un individ cu cioc și cu jiletcă, s-a prezentat drept manifestant, vechi, la o televiziune care se ocupă cu așa ceva, care arată cum sunt organizați, cum sunt finanțați manifestanții, de rețele, bani și așa mai departe.

Și acum vine și acest comunicat al Jandarmeriei. Deci, ce spune acolo. Nu spune, de fapt, nimic. Nu spune nimic, dacă ne uităm cu atenție. Comunicatul zice așa: nu e bine să vă lăsați manipulați de diverse persoane care postează pe net. De pildă, se spune, și zice așa: ”Astfel, dacă primiți mesaje de genul”. Deci nu se spune ”am găsit pe net mesajele următoare și am acționat în consecință”. Nu spune asta, jandarmeria. Spune așa.. sau poliția, mă rog: ”Dacă primiți mesaje de genul”. Ceea ce înseamnă că ei nu și le asumă, că există. ”Atacați secțiile de poliție și luați arme și muniție de acolo. Ca să faceți rost de oameni obișnuiți cu violența atacați închisorile, eliberați deținuții și înarmați-i, nici mai mult nici mai puțin.

Și pe urmă, ultimul mesaj. Mai sunt nișe elucubrații, după care: ”Până nu intrăm peste ei în Parlament cu ce prindem în mână și rupți în bătaie, atât ei, cât și jandarmii”. Deci observați aici firul roșu sunt agresiunile împotriva instituțiilor statului, împotriva poliției, împotriva jandarmeriei, împotriva gărzilor penitenciarelor, împotriva jandarmilor. Deci, ce le pune în cârcă demonstranților? Ideea de a ataca organele de ordine. Ce fac organele de ordine când sunt atacate? Ce le spuneas Nicolae Ceaușescu să facă. Vedeți cum cădem în timp? Nicolae Ceaușescu, în celebrul lui discurs: ”Au fost atacate unitățili militare! Deci trebuie să răspundem la atacarea unităților militare”.

Același mesaj și aici. Ăștia au de gând să atace organele de ordine.

Andreea Esca: Mie mi se pare că sună foarte înfricosător mesajul acesta. Adică e ca și cum ar fi spus cineva așa ceva pe Facebook? Ați văzut vreodată asemenea mesaje? CTP: Nu că ar fi imposibil să se întâmple asta. Pe Facebook circulă, Andreea, știi foarte bine, orice, da? Am văzut amândoi acolo chestii care nici cu gândul nu gândim. Instigări la violență interetnică, antisemitism, pronazism, înfiorător ce este acolo! Dar până acum nu s-a întâmplat să ancheteze Poliția Română Facebook-ul. Avea ”n” motive să-i găsească pe unii pe acolo, care vin cu astfel de instigări. Și s-a găsit acum. Și în final, după ce face aceste recomandări, adică nu vă luați după ăștia care încearcă să vă manipuleze, după aia urmează fraza ”ce pățiți”.

”Șapte inși au fost luați, deja sunt anchetați pentru” ... Nu știm pentru ce. Pentru că nu pentru aceste texte. Se spune ”dacă primiți mesaje de genul”. Nu se spune ”acești oameni au trimis aceste mesaje”. Puteau foarte bine să facă lucrul acesta, dacă le-a venit așa o inspirație divină în clipa asta, să ancheteze postări pe Facebook, ceea ce n-au făcut de când e Facebook în România și de când acolo circulă niște lucruri îngrozitoare, acum le-a venit inspirația. Bun, v-a venit. De ce trebuie să dați comunicatul acesta?

Andreea Esca: De ce credeți că l-au dat? CTP: Pentru a transmite opiniei publice, unu, că acești manifestanți sunt violenți. Se leagă totul cu v-am spus înainte. Acești manifestanți sunt violenți și au de gînd să atace forețele de ordine. Prin urmare, orice represalii din partea organelor de ordine sunt justificate, pentru că ăia sunt niște demenți, niște bătăuși, niște violenți. Ăștia din piață. Ăsta este mesajul transmis pentru marea masă de oameni, de discreditare a celor care sunt în piață.

Și doi, ideea asta, că respectivii sunt un soi de trupe paramilitare, coordonate de Bruxelles, nu mai încape acum cale de mijloc. De cine? De Departamentul de Stat american. De GRECO, de Consiliul Europei, toți ăștia, nu? Ăștia îi coordonează pe cei din piață ca să atace poliția română si să destructureze statul român.

Andreea Esca: Pentru că vorbiți de mesajele acestea. Vreau să vă spun că citeam ieri un articol din Ziarul Financiar, care făcea o paralelă între cum i s-ar fi spus Regelui în 1947, ”o să învățăm poporul să ne iubească pe noi”. Poporul a fost învățat să vă iubească pe dumneavoastră, o să învățăm poporul să ne iubească pe noi. Mâ gândeam că apropo de mijloacele acestea de comunicare în masă și situația de astăzi, o să învățăm poporul să nu mai pună atâtea întrebări despre ce se întâmplă cu legile justiției. O să învățăm poporul să nu ne mai întrebe despre miliardele de euro care ar trebui să meargă la drumuri sau la sănătate?

CTP: Da. E foarte corect. E foarte corect ce spuneți, doamna Esca, ăsta este scopul. Finalmente asta se dorește. Se dorește liniștea aceea în care se auzeau lăcustele clefăind înainte de 2004. Atunci se fura organizat ... Știți cum se fura atunci? Se fura cu banca, îmi amintesc. Conducerea băncii în România, deci bănci românești, atunci nu erau bănci cumpărate de străini, erau românești. Era Banca Românească, românul nostru din fruntea băncii, cu familia lui, de obicei, băga mâinile până peste umăr în banii băncii, ai depunătorilor, și fugea cu ei. Așa se proceda înainte de 2004.

Banca Internațională a Religiilor, ne amintim, da? De BRCE, Bancorex. Ce a mai fost, aia cu Tudor Stănică. Bancpost, parcă, nu mai știu cum se numea. Acolo se producea jaf organizat. Corupția și jaful erau instituționalizate, în liniște, nu era nicio problemă. Și așa a ajuns România aproape în incapacitate de plată în 1999. În 1999, România a fost în pragul falimentului de țară, în urma jafului înspăimântător din anii 90, instituționalizat, de sus și până jos. Jaf controlat politic, pentru că șefii ăia de bănci erau toți cu pilă politică, cu sprijin politic. Banii se plăteau în comisioane la partid, care firește că folosea banii pentru a-și întări puterea politică, pentru a mitui alegătorii, pentru a mitui națiunea. Ăsta este mecanismul la care doresc să se întoarcă acești domni.

Andreea Esca: Și credeți că se mai poate? Mai este posibil ca poporul român să mai fie învățat să nu mai pună întrebări. Să fie dus cumva, nu știu, acum de exemplu se ocupă de luat cadouri de Crăciun, să nu observe încotro îi poartă politica țării? CTP: Ei cred că da, altfel n-ar face tot ce fac. Ei, aidoma comuniștilor din 47, cu Dej și Groza, Majestate, acum o să învețe să ne iubească pe noi, ei îi consideră pe români o adunătură de bizoni, care pot fi duși de colo colo cu turma.

Andreea Esca: Sunt românii așa? CTP: Eu nu îi cred așa. Dar de fapt o să vedem cine suntem acum. În meciul ăsta, care nu mai este un meci, este o bătălie crâncenă, este angrenată întreaga Românie. Acum, totul se desfășoară la vedere, lucrurile, am spus, sunt clare și pentru ultimul buimac, pentru ultimul năuc din țara asta, lucrurile sunt foarte clare.

CTP: Justiția cu ANI, astea sunt concepte. Ce treabă am eu, ”am porc”? ”Am țuică să pun pe masă? E în regulă!” Ceea ce sper să înțeleagă acum românii este că dacă în această bătălie vor câștiga răufăcătorii, în primul rând cei care îl anchetează pe Dragnea, nu, nu abandonează. V-am spus, totul este o chestiune de timp. Este suficient să încetinească, să o lase mai moale. Stai să vedem, cine câștigă. Că dacă câștigă Dragnea cu ai lui, controlează țara, conduc politic totul, păi ce facem noi aici, ne apucăm să dăm în tovarăsul?

CTP: Dacă vor câștiga acești răufăcători .. și nu foarte târziu, destul de curând se va ajunge și la buzunarul și la burta lor. Acum nu. Acum discutăm despre justiție, din astea. După aceea, când acești domni se vor întări, oricum economia românească este un butoi de pulbere în clipa asta. Este nesustenabilă, este bazată pe consum și pe îndatorare, pasivă, nu are investiții deloc, deci este un model care va crăpa.

Când va crăpa, tovarășii vor să fie la putere, acum. De acolo vor forța în continuare, vor mai da câte o șpagă mică, exact cum făcea tovarășul Ceaușescu, vă mai dau câte 100 de lei. Cât o să mai țină și aia. Iar finalmente, dacă în sfârșit oamenii s-ar hotarî să iasă în stradă pentru că s-a ajuns la buzunar și la burtă, s-ar putea atunci să dea un foarte mare număr de jandarmi și de alte organe de ordine înarmate, care să-i reprime. Vedeți? Pentru că exact asta se pregătește acum, astfel de comunicate ale poliției și jandameriei cu un număr foarte mare de forțe de ordine, cu cai sau fără în piață. Exact asta se pregătește. Eu sper că românii vor înțelege ce li se pregătește în spatele acestei bătălii, în spatele acestui meci, care pare că nu-i privește direct.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult